Cartea „Mica Sirenă”!

M-am conectat cu piticii în mod serios la recitirea cărților cu cele mai apreciate povești. Astfel urmând lista selecției Disney, am ajuns la cartea „Mica sirenă”, mult cunoscuta istorisire a sirenei cu voce frumoasă care din curiozitate ajunge să încalce regulile neamului său sfidând autoritatea tatălui său.

Mica sirena (în daneză Den lille havfrue) este o bine-cunoscută poveste a scriitorului danez Hans Christian Andersen, despre o sirenă care se jertfește pentru iubirea vieții sale…..

Ariel este fiica zeului Neptun. Într-o zi ea se ridică la suprafața apei, vede o corabie frumos amenajată și se hotărăște să se apropie de ea pentru a o admira. Fata observă un prinț foarte frumos și chipeș. Sirena se îndragosti pe loc de el. După ceva timp nava începe să se scufunde, „pricina nimeni nu o știe”, iar sirena îl ajută pe prinț să ajungă la mal. Acolo fata îl admira, iar el deschise ochii și o văzu ca prin ceață.

Acțiunea este una alertă, dar tot atât de plăcută pentru micii cititori, nu mai vorbesc de coloritul și aminația cu care ne-am obișnuit.

Partea unde Ariel își recapătă vocea a fost cea mai recitită de mine, deoarece fetiței mele i se părea extrem de amuzantă lupta cu vrăjitoarea cea diabolică. Replicile și implicările au fost tare aclamate de cei mici ai mei….

Per total, „Mica sirenă” e o carte ușoară, frumoasă și extrem de drăguț ilustrată pentru cei mici, și mari (recunosc). Este o carte specială care cu siguranță îi va ajuta pe copii să își dezvolte imaginația, să viseze și să le stârnească apetitul pentru povești de acest gen. Îmi rămâne să vă îndemn să o citiți, mai cu seamă că finalul acestei cărți este unul fericit și până la adâncimile mării….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s