Cartea „Doamna și Vagabondul”

Astăzi e despre lătraturi simpatice și boticuri umede, mai exact despre povestea din cartea „Doamna și vagabondul”. Disney ni-a pregătit și de această dată încă o poveste clasică, ale cărei personaje, Doamna și Vagabondul, te vor învăța ce înseamnă curajul, prietenia și devotamentul. În plus, peripețiile prin care trec cei doi te vor ține cu sufletul la gură…. garantat!

   Povestea îi pune împreună pe Doamna, o cățelușă cocker spaniol care locuiește alături de o familie foarte bogată și pretențioasă, si pe Vagabond, un maidanez care trăiește pe străzi, unde a învățat să se descurce și chiar să găsească frumusețea unei vieți libere, fără stăpâni și obligații, dar și cu multe pericole. Când cei doi se întâlnesc nu durează mult până să înceapă împreună o fascinantă aventură și în final să se îndrăgostească!

Idila celor două patrupede concepute în studiourile Disney este mai degrabă o metaforă despre dragostea care poate desfiinţa prejudecăţile. Unul dintre miturile pe care cultura media din secolul XX le-a livrat (tele)spectatorilor este cel ilustrat de filmul de animaţie „Doamna şi Vagabondul“, realizat în 1955. În aparent naiva poveste a celor două exemplare canine se poate citi printre rânduri una dintre cele mai emoţionante mostre de educaţie liberală. Doamna, o căţeluşă răsfăţată, obişnuită cu stăpâni iubitori şi cu tihna unui cămin de invidiat, se îndrăgosteşte de Vagabond, un câine de maidan care nu are nimic de-a face nici cu regulile universului uman, nici cu huzurul serilor petrecute la lumina şemineului. Ba mai mult, deşi nu are nici zgardă, nici adăpost, Vagabondul este un mare cuceritor.

Povestea e de o afinitate drăgălașă, fuga, pastele cele buclucașe, privirile celea care topesc inimi și pur și simplu o istoriară care ne unge pe inimi de fiecare dată în care o citim. Copii au cerut și filmul evident, cum să nu trecem de la o citire la o vizualizare a marilor aventuri a unor cățeluși puși pe șoti… Vă recomand cu drag cartea, însăși toată colecția Disney, e o magie care trebuie parcursă cu mic cu mare!!!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s