Blândețea. Povestea soarelui!

POVESTEA SOARELUI

Într-o bună zi, soarele și vântul se certau din cauză că fiecare dintre ei credea că este mai puternic decât celălalt. Deodată, văzând un călător pe drum, soarele îi spuse vântului:

–  Cred că știu cum să vedem care dintre noi doi are dreptate. Primul care reușește să-l facă pe călător să-și scoată haina va fi considerat cel mai puternic. Uite, eu mă retrag în spatele norului, începe tu!

Dornic să-i demonstreze soarelui că el este mai puternic, vântul începu să sufle cât putu de tare asupra călătorului. Însă, cu cât vântul suflă mai tare către om, cu atât mai strâns își ținu acesta haina în jurul trupului. În cele din urmă, văzând că omul își strângea haina tacticos, vântul a decis să renunțe. Atunci soarele a ieșit imediat de după nor și i-a zâmbit cu bunătate călătorului, și spre mirarea vântului, s-a întâmplat ceva foarte ciudat. Călătorul își descheia haina. Soarele continua să-și trimită din plin razele sale călduroase peste călător, care, găsind în curând că e prea cald pentru a merge astfel pe jos, își dezbrăcă haina.

După ce omul și-a scos haina, soarele îi spuse vântului:

–  Vezi, blândețea și prietenia sunt mult mai puternice decât mânia și forța.

Vântul și-a dat seama de greșeala pe care a comis-o și a învățat o lecție pe care a ținut-o minte toată viața. Bunătatea are un efect mai mare decât severitatea.

Morala: Toți oamenii au tendința de crede că ei sunt cei mai buni sau cei mai puternici în comparație cu ceilalți, însă realitatea este alta. Faptele pot demonstra ce poate și cum poate cineva să fie. Totodată, oamenii pot avea relații bune cu semenii atunci când sunt prietenoși, blânzi și respectuoși, evitând dificultățile ce-ar putea fi pricinuite atunci când se impun cu forță, dușmănie și răceală. Trebuie să fim conștienți de faptul că prin vorbele dure și nechibzuite pe care le spunem, nu facem altceva decât să distrugem raporturile pe care le avem cu cei din jur, determinându-i să se comporte la rândul lor necorespunzător și rece cu noi. Doar prin iubirea noastră statornică și însoțită de răbdare și bunătate putem avea parte relații familiale pline de iubire și armonie și prietenii sincere și frumoase.

Fields of Dreams  Fields of Dreams The post Fields of Dreams appeared first on Ideas Flowers.

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Blândețea. Povestea soarelui!”

 1. Fii o rază inimoasă…
  Şi dăruiește câte-o sărutare bucuroasă
  Tuturor ce în cale o să-ţi iasă.
  Dorește-ţi ca în fiecare casă
  Să locuiască bunătatea la masă…
  Apreciază fiecare adiere
  E a timpului mângâiere…
  Soarele privește-l duios
  Întotdeauna e drăgăstos.
  Fii o lumină pătrunzătoare
  Prin suflet, care îţi dă ascultare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s