Cartea „Incredibilii”

Astăzi am început ziua cu niște eroi de colecție. Astăzi este despre o familie plină de super- puteri care are de parcurs prin niște obstacole incendiare! Iar o dată cu ei noi cu mic cu mare am trăit emoția la maxim…

Descrierea cărții: Opinia publică se întoarce împotriva super-eroilor din cauza daunelor colaterale rezultate în urma luptei lor cu crima. După mai multe procese, guvernul inițiază în tăcere un program de relocare, care îi obligă pe super-eroi să renunțe permanent la identitățile lor de erou și să trăiască o viață normală. Dra oare e posibil așa ceva când ai în palmares puteri nespecifice și răufăcători care nu-și găsesc pacea?…

15 ani mai târziu, Bob și Helen Parr (cunoscuți în trecut ca super-eroii Dl. Incredibil și Fata Elastică) trăiesc o viață liniștită în suburbie împreună cu copii lor: Violet, Dash și bebelușul Jack-Jack. Deși își iubește familia, lui Bob nu-i place atmosfera calmă și plictisitoare din suburbie, precum și slujba sa la birou. Astfel, împreună cu prietenul său Lucius Best (cunoscut în trecut ca super-eroul Frozone), Bob uneori retrăiește „zilele de glorie” ocupandu-se de diverse probleme și crime noaptea, în calitate de justițiar.

După ce șeful său, Gilbert Huph, îi împiedică să oprească un jaf, Bob își pierde temperamentul și îl rănește, ducând la concedierea sa. Întorcându-se acasă, Bob găsește un mesaj de la o femeie misterioasă numită Miraj, care îl convinge să devină din nou Domul Incredibil și îi dă o misiune să distrugă un robot scăpat de sub control numit Omnidroid, pe insula îndepărtată Nomanisan. Bob găsește Omnidroidul și îl distruge, păcălindu-l să-și distrugă singur sursa de energie.

Astfel, Bob găsește acțiunea și viața pe care și-o dorea; în următoarele două luni, el își îmbunătățește relația cu familia și începe să se antreneze serios, în timp ce așteaptă mai multe misiuni de la Miraj. Într-o zi, descoperind o ruptură în costumul său, el o vizitează pe designerul de costume pentru super-eroi Edna Mode. Aceasta, crezând că Helen știe cu ce se ocupă Bob, face costume noi pentru întreaga familie.

Plecând încă o dată pe Nomanisan, Bob descoperă că Miraj lucrează pentru Buddy Pine, un fost fan al lui său pe care l-a respins în trecut când acesta s-a oferit să-i devină partener. După ce a adoptat numele de Sindrom, el a perfecționat Omnidroidul, angajând diferiți super-eroi să lupte cu acesta, la fel cum a făcut și cu Bob. Astfel, acum că robotul este capabil să-l învingă pe Domnul Incredibil, Sindrom intenționează să trimită Omnidroidul în orașul Metroville, unde îl va controla în secret și îl va învinge în public, astfel devenind el însuși un erou. După aceasta, el își va vinde invențiile pentru ca toată lumea să devină un erou, și astfel titlul de super-erou nu va mai avea nicio importanță, deoarece toți vor fi la fel.

Între timp, Helen o vizitează pe Edna și află ce a făcut Bob. Edna activează un dispozitiv de urmărire pe care l-a construit în costume, permițandu-i lui Helen să-l găsească pe Bob, dar, neintenționat, acest lucru duce la descoperirea și capturarea acestuia. Helen împrumută un avion privat pentru a se îndrepta spre Nomanisan, dar Violet și Dash s-au ascuns la bord și și-au luat costumele, lăsându-l pe Jack-Jack acasă cu un babysitter.

Sindrom distruge avionul lui Helen cu rachete, dar ea și copiii supraviețuiesc și ajung pe insulă. Helen se infiltrează în bază, descoperind planul lui Sindrom de a trimite Omnidroidul în Metroville într-o rachetă. Făcandu-i-se milă de Bob, Miraj îl eliberează și îl informează despre supraviețuirea familiei sale. În același timp, Helen sosește și pleacă împreună cu Bob pentru a-și găsi copiii. Dash și Violet sunt găsiți și urmăriți de cațiva din soldații lui Sindromului, dar îi alungă pe mare parte cu puterile lor, înainte de a se reîntâlni cu părinții lor. Împreună, ei îi înving pe ultimii soldații, dar Sindrom îi capturează, lăsându-i închiși pe insulă, în timp ce el pleacă spre Metroville după Omnidroid.

Cu ajutorul lui Miraj, familia reușește să scape și se îndreaptă spre Metroville într-o rachetă de rezervă. Acolo, planul lui Sindrom se întoarce împotriva sa când Omnidroidul îl detectează ca pe un erou și îl atacă, lăsându-l inconștient și făcându-l să-și scape telecomanda cu care îl controla. Familia Parr sosește și, cu ajutorul lui Frozone, luptă cu robotul. În cele din urmă, Bob găsește telecomanda și o folosește pentru a controla brațul Omnidroidului, făcându-l să-și distrugă propria sursă de energie. Astfel, orașul este salvat, iar cetățenii le sunt recunoscători eroilor, care își sărbătoresc victoria.

Familia Parr ajunge acasă și îl găsesc pe Sindrom încercând să fugă cu Jack-Jack, pe care vrea să-l antreneze să-i devină partener și să-l folosească să se răzbune pe ei. În timp ce zboară spre avionul său, Sindrom este atacat de Jack-Jack care își manifestă puterile. El îl scapă pe Jack-Jack, dar Helen îl salvează, în timp ce Bob aruncă o mașină în Sindrom, care îl face să fie atras în motorul avionului, ducând astfel la moartea sa și la explozia avionului. Din fericire, cu toții scapă nevătămați.

Trei luni mai târziu, familia Parr duce din nou o viață normală. Totuși, după ce iau parte la o cursă a lui Dash, ei au de-a face cu apariția unui nou răufăcător numit Subminatorul. Ei își pun măștile de erou, gata să înfrunte noua amenințare.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s