Citindu-l pe Alec Blenche. Cartea „Pe tine ce te face fericit?”

Promotor al unui stil de viață împlinit și sănătos, Alec Blenche îi sfătuiește pe părinți să-i deprindă pe copiii lor să trăiască astfel prin puterea exemplului lor, implicându-i pe copii în activități de cunoaștere și îmbunătățire personală. Este vorba de lucruri simple, precum plimbările în natură, îngrijirea plantelor, preparatul meselor în familie. Pentru copii este esențial să facă multă mișcare și să se joace mult, să mănânce alimente sănătoase, dar și să-și hrănească mintea cu cărți potrivite cu vârsta lor, care să le stimuleze imaginația, empatia și curiozitatea.

În urma unui program de sănătate desfășurat într-o școală din Constanța, Alec Blenche a  scris prima sa carte pentru copii: Erus și Valea Răbdării. Aventurile micului Erus și ale prietenului său, Alpi, un măr care… vorbește, s-au bucurat de un asemenea succes, încât continuarea lor, Erus și Valea Generozității, a venit într-un mod firesc. Părinții și copiii sunt încântați de cărțile acestea care vorbesc în fraze simple și convingătoare despre respectul față de natură și față de tot ceea ce este viu, despre răbdare, generozitate și iubire. Cărți ale autorului Alec Blenche: „Aventuri în Țara Virtuților”, „Jup, un pisoi de soi – volumul I, ” Jboară, Costică, Jboară!”, „Zăpardul și alte povești albe”, „Jup, un pisoi de soi – volumul II: Orice pentru budincă” și cartea „Pe tine ce te face fericit?”, cea pe care am descoperit-o astăzi!

Cartea e de o dulceață neasemuită, de o blândețe și sensibilitate aparte! Îmbină atât de bine bunătatea cu nevoia de cunoaștere, sinceritatea cu necesitatea de a descoperi definiția fericirii! E o carte ca îndemn ca direcție spre bine, iar copii pot învăța bucuria fericirii din albastrul cerului, dintr-o pânză de păianjen dintr-un albastru al cerului…

Cartea îmbină povestea unei fetițe curioase să afle definiția fericirii, aceasta întreabă animalele din jurul ei, insectele, florile care-i secretul fericirii lor…. cum și-l exprimă! Cum și-l explică.

Dar ce rost au oare toate aceste întrebări?

În cele din urmă, vom afla: vrea să-i ofere mamei ei un lucru prețios, care s-o facă mereu fericită.

O nouă poveste semnată de Alec Blenche, la fel de caldă, colorată și plină de afecțiune ca darul Mariei. Recomand cu dârzenie cartea! E o încântare literară!

2 gânduri despre „Citindu-l pe Alec Blenche. Cartea „Pe tine ce te face fericit?””

  1. Mi-a placut foarte mult cartea aceasta. De aceea am cumparat-o. As vrea sa fiu fericita ca fetita aceea din poveste. Intr-adevar e mult de invatat din aceasta carte chiar si pt noi adultii. Te felicit pt ce frumos ai scris despre ea.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s