Cartea „Mașini”

Desigur, astăzi am frunzărit și cartea „Mașini” sau „Cars” după cum mulți șunt obișnuiți. Nu mare mi-a fost mirarea să aud că piticul meu le știe pe toate și spre marea mea surprindere avem și în casă o colecție impresionantă de mașini de colecție…. mda, cu băieții nu-i glumă!

Eroii principali din Mașini sunt redate de Fulger McQueen, Sally Carrera și Doc Hudson.  Nuștiu dacă ați știut însă numele personajului principal, Fulger McQueen, s-a dorit a fi un tribut adus atât lui Glenn McQueen, un animator Pixar decedat în 2002, cât și actorului Steve McQueen, faimos pentru rolurile sale în filme cu mașini, printre care Inspectorul Bullitt și Le Mans. Indicativul lui McQueen este 95, anul lansării filmului Toy Story. Inițial, indicativul său era 57, anul de naștere al regizorului John Lasseter (lucru care poate fi observat în reclamele pentru televiziune), dar acesta a fost schimbat înainte de ieșirea filmului pe marile ecrane.

Povestea se accelerează atunci când în drum spre cursa de campionat din California, Lightning McQueen face un ocol neașteptat de-a lungul faimoasei “Route 66“, căzută în derizoriu după contruirea autostrăzii Interstate 40, prin Radiator Springs unde o întâlnește pe Sally, un Porche sexy care îi stârnește sentimente noi, pe Doc Hudson, un Hudson Hornet 1951 și pe  Mater, un camion cam ruginit dar care prezintă încă multă încredere. Toate aceste personaje îl învață pe eroul nostru nu numai cum să obțină un timp bun și să devină campionul care se visează ci și cum să se bucure de ceea ce face. Povestea desigur e mai mult de atât, vă îndemn să o aflați, aventura și scârțâitul de roți vă este garantat, nu ezitați să o citiți cu mic cu mare…

Subiectul cărții este unul fixat pe mașini și curse, ai zice cam plictisitor, însă nu este deloc așa, povestea se salvează prin umor, cu ajutorul personajelor extrem de bine conturate și de vivace, iar dincolo de toate acestea animația este spectaculoasă mizând pe conturarea detaliilor insesizabile în mod obișnuit precum și pe redarea unor peisaje magnifice. Ca de obicei am rămas uimită de desenele din carte și însăși de dezlegarea poveștii care ne-a prins până la ultima clipire din ochi,… plăcut să vezi cum copii râd apoi adorm în cele mai fantastice somnicuri fiind învăluiți de o poveste încântătoare!

Carticica mea de baie Cars, Disney | Noriel

Sursa foto: pinterest.com

 

 

 

 

2 gânduri despre „Cartea „Mașini””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s