Cartea „Wall-e”

Cum am pus regula zilei o carte pentru fetițe și una pentru băieței din Colecția Disney iar începând cu „Clopoțica”, am continuat cu povestea micului roboțel din cartea „Wall-e”!

Wall-e (nume provenit de la Waste Allocation Load Lifter Earth Class) au fost lăsați în urmă pentru a comprima gunoi în cuburi mici, pe care le-au folosit pentru a construi blocuri gigantice. Toate acestea făceau parte din operațiunea de recolonizare, care presupunea întoarcerea oamenilor pe Pământ după ce planeta ar fi fost complet curată. Planul a eșuat, iar Pământul a fost prea toxic pentru a fi iar locuit.

Ultimul Wall-e activ pe Pământ a continuat aceeași rutină zilnică timp de 700 de ani. El se trezea în fiecare dimineață, se încărca la soare și pleca să-și îndeplinească sarcina. Singurul său prieten era un gândac care îl urma peste tot. El colecționează diferite lucruri rămase de la oameni, inclusiv o casetă cu un cântec „Hello Dolly” ceea ce-i dezvoltă pasiunea pentru film și muzică.

Într-o zi, el descoperă ceva ce nu mai văzuse până atunci și anume un răsad de plantă. Lovit de frumusețea și aspectul ei delicat, o pune cu atenție într-un pantof vechi și o ia acasă. După un timp observă un punct roșu care se mișcă și decide să-l urmărească. Se pare că punctul era un laser de urmărire a unei nave care urma să aterizeze. Din navă se arată o capsulă albă în curs de dezvoltare. Capsula se deschide și se mișcă dezvoltând un model de artă feminină, care începe imediat să scaneze zona. EVE, căci așa se prezintă capsula, arată, după scanarea celor doi, semne de prietenie.

Ea este fascinată de obiectele adunate de Wally, el învățând-o să danseze și exprimându-și dragostea. Din păcate, ea nu înțelege prea multe fiind ocupată cu misiunea ei. Wally decide să-i arate planta și scanând-o sistemul ei inițiază automat un mod de închidere, care sigilează planta în interiorul ei. Wally încearcă să o deschidă fără succes și are grijă de ea, apărând-o de toate pericolele elementare ale Pământului pustiu.

În cele din urmă, ajunge pe planetă (Wall-e o urmărește) unde, se pare că oamenii locuiau, timp de 700 de ani în spațiu. Toți se deplasau cu anumite aparate, fiind asistați de roboți în toate activitățile, de aici și corpul lor supraponderal. Eva începe să se îndrăgostească și ea de Wally, mai ales când acesta este rănit. Căpitanul navei vede două filmulețe ascunse de Auto-pilot și astfel descoperă toate frumusețile vremii de altă dată. Deși Auto-pilot îl ține captiv pentru a nu reîncepe planul de naștere al Pământului, Wally și Eva reușesc să ducă la bun sfârșit misiunea.

După mai multe peripeții prin care trec roboțeii, oamenii se întorc pe Pământ cu scopul de a crea o viață nouă….

O poveste încântătoare, am terminat cărțulia cu promisiunea de a vedea și filmulețul, nu am încotro de fapt! Așa sunt zilele mele, pline la refuz de animații fantastice și povești care mai de care plăcute în teme și contexte! Un deliciu atât pentru mine ca părinte dar și pentru copii mei plini de frumos!! Vă îndemn la lectură! Oare ce poate fi mai frumos?!

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Cartea „Wall-e””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s