Cartea „Neînfricată”

Astăzi ne-am pregătit de aventura celei mai neînfricate prințese din personajele din colecția Disney. O roșcovană plină de curaj și dârzenie, o fetișcană cu capul sus și mintea brici, a mea pitică zice că seamănă cu ea, deoarece sunt încăpățânate ambele, cine știe… eu însă sunt vrăjită pur și simplu de ea! Dar să ne întoarcem la ale noastre…

Cartea „Neînfricată” ne relatează povestea Meridei, prințesa atipică dintr-un regat scoțian, cu păr roșu, mereu ciufulit, ce-și petrece timpul liber călărind pe dealuri și trăgând cu arcul, ne-a cucerit din prima, mai ales filmul…

Așa că ne-am bucurat mult când am putut reveni la poveste prin intermediul cărții. Cartea e carte după cum ar spune profa mea de română! Dincolo de mesajul de iubire și curaj, cartea are și unele scene mai fioroase, așa că depinde de fiecare copil la ce vârstă este pregătit să o asculte fără teamă… însă cum sunt cei mici plini de fantezie și bucurie de magie nu cred că o să aveți temeri în privința lecturii!

Deci, o scurtă descriere a cărții: după cum v-ați dat seama avem parte de o poveste a unei încăpățânate prințese Merida, fiica Regelui Fergus și a Reginei Elinor, o arcașă iscusită și o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce își dorește. Decisă să își croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoțieni, iar acțiunile nesăbuite ale Meridei provoacă haos și furie în întregul regat. Atunci când prințesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-și îndeplini dorința, un blestem cumplit se abate asupra familiei regale. Astfel, Merida trebuie să dea dovadă de curaj și să-și folosească talentele și resursele pentru a dezlega blestemul înainte să fie prea târziu. Pe măsură ce se luptă cu puternica vrajă, Merida devine o eroină și învață semnificația curajului adevărat.

„Neînfricata” / „Brave” este o poveste animată spusă cu haz și cu un accent scoțian fermecător, care va fascina spectatorii de toate vârstele și îi va purta pe frumoasele meleaguri ale Scoției, unde vor trăi, alături de încăpățânata, războinică și rebela prințesă Merida, o aventură de neuitat. Vă îndemn să descoperiți povestea împreună cu copii voștri, acum e un motiv în plus să petreceți timp frumos prin intermediul lecturii!

Brave_Merida_Icon

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s