Citind-o pe Claudia Groza Lazăr. Cartea „Rilă iepurilă și ouăle vesele”

Claudia Groza Lazăr s-a născut la Bucureşti, în 5 mai 1977. A absolvit Facultatea de Biologie a Universităţii Bucureşti, iar din 2013 este doctor în ştiinţe al aceleiaşi universităţi. A publicat cărţile pentru copii „Poveşti cu pilde pentru copiii isteţi”, Editura Reprograph, 2009, „Tobias, elefănţelul colorat”, Editura Aramis, 2011, „Tolba cu poveşti”, Editura Cadrelor Didactice, 2011, „Lectură – clasa a III-a”, Editura Carminis, 2012, „În grădina cu legume”, Editura Nomina, 2012, „Sănătate la îndemână”, Editura Rovimed Publishers, 2014, şi „Dorinţe călătoare în trei povestioare”, Editura Zorio, 2014. Din 2012 este colaborator la revista educaţională MEKKI Junior. 

Am primit de recent de la autoare o „bogăție” literară pentru copii, știți voi ce încântată sunt, probabil mai explozivă emoțional decât piticii mei! Ce să fac, ador cărțile, de care nu ar fi ele… Câteva dintre ele au printre pagini sărbătorile Pascale care se apropie, iar acest fapt i-a mulțumit enorm pe ai mei, considerând gestul autoarei un dar de la „iepuraș”! Prima la alegerea copilor a fost cartea lui „Rilă iupurilă și ouăle vesele”, o colecție de trei povești simpatice!

Cum am spus mai sus, „Rilă Iepurilă și Ouăle Vesele”este o carte ce conține trei povești despre Paște. Prima este o poveste rimata și veselă. Un mic fragment din prima povestioară:

***

„Zăpada se topise dintr-odată. Soarele a venit cu avânt şi cu dor de răsfăţ pentru pământ. Aşa că, nu a stat mult pe gânduri și a început să dezmorţească natura. Firele de iarbă se întindeau spre razele de soare. Florile îşi desfăceau bobocii. Animalele ieşeau de prin tufişuri. Zarvă mare se auzea dinspre lac.

– Vai, vai şi iar vai, un brotac s-a înecat.
– Cum să fie înecat? E doar fermecat! Nu vezi că ochii peste cap a dat?
– Oachi, dragul meu brotac, a-nghiţit un cozonac.
– Ce nebunie! De când un brotac mănâncă un cozonac? spuse barza.
– Zău că e adevărat. Ce mă fac, ce mă fac, fără dragul meu brotac?
– Să-i dăm cafea cu caimac.
– Orice, numai să-l văd salvat!
– Să-l punem la alergat.
– Doamne ce păcat, că brotacul s-a-necat…..”

A doua este o poveste fantastică despre călătoria iepurașului Rilă cu vaporul spre țara ouălelor vesele, acolo unde inventivul iepuraș salvează sărbăroarea Pascală! O încântare. Cea de-a treia este o poveste despre bunici și nepoți, despre tradiții, despre prietenie și fapte bune. Copii mei au prins morala bună din ultima poveste, cum să facă un bine, cum să dăruiască, cum să fie blânduți și binevoitori! Sunt mereu motivată de aceste cărți scurte dar cu tente de a da învățăminte corecte copiilor, pentru asta un mare mulțumesc autoarei. 

Ce-mi rămâne să vă spun e să citiți, ocupați timpul frumos prin intermediul cărților cu cei mici, mai ales că această cărțulie dispune și de câteva pagini ilustrative unde copii ar putea desena, iar la final este și un labirint, fiica mea prima a fost cu creioanele în mână! O lectură cât mai plăcută…

Sursa foto: pinterest.com

 

3 gânduri despre „Citind-o pe Claudia Groza Lazăr. Cartea „Rilă iepurilă și ouăle vesele””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s