Enciclopedie. Insecte și păianjeni!

Spre seară am explorat lumea insectelor… Ce nu ştiaţi despre insecte şi păianjeni? Uite că această cărțulie vă aduce la cunoștință o lume plină de nou, frumos și colorat!

Pentru cei care nu ştiau: gărgăriţa este o insectă care protejează florile, când două furnici îşi ating antenele îşi spun una alteia unde se află hrana, iar păianjenul-sferă poate să-şi ţese pânza doar într-o singură oră.

Plimbarea prin peisaj prilejuieşte descoperirea unui mare număr de insecte, prezentate în mediul lor de viaţă. În texte scurte şi amuzante, copiii descoperă că există mai multe feluri de a se deplasa ale insectelor – zbor, sărituri sau târât – că ele sunt înveşmântate în cele mai diferite culori, fie uniform, fie pestriţ, şi că în viaţa lor există o mulţime de evenimente.

Viaţa şi rostul fiecărei mici vieţuitoare sunt explicate în câteva rânduri. Puii de albină sunt arătaţi în faguri, gărgăriţa îşi expune „hăinuţa cu buline!”, furnicile harnice cară greutăţi mai mari decât ele în muşuroi… Sunt urmărite lăcustele, se explică ce sunt miriapozii, copiii află că viespile îşi construiesc cuiburile dintr-un fel de hârtie.

Desigur, nu putea lipsi din vecinătatea furnicii greierele, cu cântecul lui, iar frumuseţea fluturilor, relaţia lor cu florile şi drumurile lungi pe care le străbat în zbor creează, ca şi imaginile libelulei, prilejul unor pagini pline de gingăşie şi de inspirate imagini colorate. Chiar dacă nu sunt cele mai atrăgătoare fiinţe, păianjenii nu lipsesc din peisaj, cu finele lor pânze ce le servesc de casă şi de capcană pentru alte insecte…

Găsesc aceste cărți extrem de utile făcând într-o manieră succintă trimitere la cele mai cunoscute animale/insecte și multe altele pentru ca copii să le poate pricepe fără mare dificultate. Le recomand cu drag, iar noi nu ne oprim aici, călătoria noastră cu ursulețul continuă… iar prietenii acestuia o să ni se alăture în aventura cunoștințelor!


Sursa foto: pinterest.com

 

2 gânduri despre „Enciclopedie. Insecte și păianjeni!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s