Enciclopedie. Mamiferele!

Astăzi alături de ursulețul Winnie și prietenii săi, copilașii mei și-au reamintit despre mamifere, despre căluți și pisici, despre elefănței și girafe și multe alte viețuitoare minunate pe care le avem pe pământ. Copiii sunt încurajați să facă conexiuni între viața lor și cea a animalelor. O legătură atât de simpatică în viziunea lor.

Această carte propune o informație succintă iar capitolele enciclopediei sunt organizate astfel încât să-i ajute pe copii să descopere ceea ce au animalele în comun. Dar și diferențele.

„Mamiferele“, cel de-al doilea volum al colecţiei Disney „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“, cartea cuprinde texte amuzante şi fotografii spectaculoase cu animalele în mediul lor natural. Răsfoind volumul, copiii vor afla că girafa este cel mai înalt animal, că la naştere un pui de urs panda cântăreşte mai puţin decât un măr, iar zebrele au propriul lor model de dungi, pentru a se recunoaşte una pe cealaltă. Curiozitățile curg de-a valma, iar copii se animează doar urmărind imaginile bine poziționate!

Pe parcursul călătoriei, copiii sunt însoțiți de personajele din Pădurea celor O Sută de Stejari, care-i ghidează prin diferite zone ale globului. Fiecare personaj povestește într-un mod unic despre uimitoarele lucruri pe care cei mici urmează să le descopere.
Winnie împărtășește pasiunea călătoriilor cu Grohi, Aiurel, cu tigrilă și Buhă. Ceea ce ne-a amuzat. Tigrilă ne povestește fapte uimitoare despre mamifere. Grohi învață pe copii să-și pună în aplicare cunoștințele dobândite. O plăcere.

Recomand cu încredere cartea, cu mic cu mare am analizat și am adus informații chiar și din afară pentru a ne suplini informația din carte. Cartea este foarte frumos ilustrată, cu fotografii spectaculoase, textele sunt simple și amuzante, ar fi păcat să nu se afle în biblioteca unui copi! Vă îndemn la lectură….

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s