Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Abis”

Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România la editura Tritonic cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj internațional/ romance Alina Marinescu. Am reușit până acum să încheg o părere despre fiecare volum în parte: Asasin la Feminin – vol.1, Identități secrete – vol.2, Balanța puterii– vol.3, Bariere de fum–  vol.4, Abis –  vol.5, și Recviem pentru un asasin -vol.6. 

Am rămas în urmă cu impresiile la ultimele cărție din seria Alina Marinescu; așa multe s-au întâmplat în ultimul timp, însă promit că mă revanșez! După experiențele din primele volume în care stările mi-au fost plimbate prin vene, cu pulsații puternice, pline de adrenalină, nu mi-am imaginat că o dată înaintând în volume totul mă va răscoli și mai mult. În ansamblu, scrierea și stilul Monicăi Ramirez e de-a dreptul incendiar, totul e o vânătoare de fatalități și întunecimi condimentată cu pasiuni ce ard în focul agoniei.

Atunci când Abis-ul te cuprinde, cine sau ce te mai poate salva? Când uiți cine ești și te cuprinde deznădejdea cum vei ieși la suprafață? Când ești doar o umbră a unei umbre cum îți vei recăpăta sufletul pierdut? Când amintirile revin în frânturi, vei reuși să refaci puzzle-ul vieții tale?

Abis (Alina Marinescu #5) by Monica Ramirez„Abis” este un volum al pierderii și regăsirii de sine, al hăului din care nu mai vrei să ieși, și al luminii din capătul tunelului, un volum al schimbărilor bruște de situație și al suspansului dus la extreme, aici ve-ți desprinde și unele speranțe, care răsar ușor pentru a îmbăta unele simțuri. 

Dacă vă mai amintiți din volumul anterior, Alina a căzut în mâinile celui mai de temut terorist Al’ Qaeda care și-a jucat cartea bine. Acesta a distrus-o psihic pe Alina, prin diverse droguri și manipulare pentru a o reprograma și a o folosi ca cel mai bun asasin în rândurile armatei sale. Ea ajungând să nu mai știe cine este sau cine a fost cândva. Tot ce trebuie să știe ea este că cei de la Elite sunt inamicii numărul unu, care trebuiesc lichidați.

Ca să-ți aduci aminte cine ești, este nevoie să uiți cine ți s-a spus că ai fi.
„Îndoiala mă chinuie neîncetat în ultimul timp. Mintea mi-e amorțită. Acolo unde cândva existau răspunsuri, acum nu mai există decât spații goale. O atingere, un miros, o imagine, un stimul ce în mod normal mi-ar fi provocat o emoție ori măcar o amintire, acum nu-mi mai aduce decât… nimic. Sunt înconjurată de o nebuloasă tăcută. Nu simt nicio emoție, nu am nici măcar o urmă vagă de sentiment. Ceva a murit… ceva în adâncul sufletului meu s-a stins precum o lumânare în ploaie. Am citit o parabolă odată… parcă era japoneză? Nu-mi mai aduc aminte, dar îmi amintesc cuvintele de parcă cineva mi le-ar fi încrustat în creier. Un om s-a trezit dintr-un vis în care era fluture, întrebându-se dacă nu cumva e de fapt un fluture care visează că e om. Cam așa mă simt și eu în ultimul timp. Nici om, dar nici fluture. Sunt ceva între, poate umbra unei fantome.”

Printr-o întorsătură de situație cei din Elite află că e în viață, consecința e că și-au pierdut un agent bun, executat chiar de Alina, ceea ce le-a confirmat că aceasta este pierdută. Însă, în pofida la tot o răpesc și o aduc înapoi, cu speranța că o vor regăsi pe vechea Alina, cumva, că o vor face să își aducă aminte. Misiunea cade pe Marius, cel ce i-a fost iubit și care ar da orice să o poată readuce în viața lui. Brett îi dă un ultimatul: o face să își amintească sau o omoară… 7 zile avea Marius să o transforme. Dar cum? Puterea lui e în tot ceea ce au trăit împreună și ceea ce simte el, mai puțin ea. Amintirea nopților de pasiune, atingerile, vorbele… doar că drumul către mintea ei încețoșată se dovedește extrem de anevoios și anxios.

Amintirile îi revin, cu greu și cu traumele neimaginabile, nopțile de coșmar și fricile de care Alina nu e pregătită o asaltează și o fac să se închidă în ea, iar o dată cu abandonul în abisul întunericului riscă să își piardă și ultima fărâmă de suflet și de speranță pe care o mai are. M-am simțit derutată, ba chiar m-a durut să o văd așa, precum o mașinărie, fără doza sa de rebeliune și dorință de libertate. M-a întristat să o văd renunțând la toate iluziile ei și la dorința ei pentru o viață normală. Însă Marius nu a renunțat așa ușor, nici la ea, nici la ei doi, nici chiar atunci când toți au dat mâinile în jos. Va reuși el să o aducă la suprafață pe vechea Alina sau aceasta e pierdută pe veci? Urmează să vedeți, însă finalul acestui volum m-a luminat într-o manieră sau alta, mi-a dat cumva credibilitatea că cei doi vor fi împreună „până la adânci bătrâneți”, chiar dacă sunt convinsă că dâra neagră a organizației Elite îi va trage în cel mai adânc abis!

Recomand cu încredere cartea, e o încântare, la fel ca și cele anterioare.

Critici literare:

  • „Prin Alina Marinescu, autoarea creează un fel de armistițiu între două lumi aflate față în față, la granița dintre alb și negru.” Riverside Editorial

 

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Abis””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s