Cărțile au suflet!

Fiecare carte poartă după ea povestea, frânturi de suflete și praf de emoții trăite la greu. Fiecare carte înundă simțirea cu amintiri și povețe de neînlocuit. În timp, fiece slovă scrisă e pecete, pe inimi, pe memorii, pe trecere iar orice carte se prezintă ca o bibliotecă de experiențe sufletești și sentimente al unui autor care dorește să transmită un mesaj către cititori. Aș zice un traseu către cei ce vor să se inunde în patima cuvântului scris. Fiecare carte are terminațiile sale nervoase care își pune amprenta asupra noastră. Mai mult sau mai puțin. Și nu putem nega, cărțile au suflet, au acea îndeletnice care crează punți acolo unde se termină realitatea. Știm că datorită cărții suntem altfel, mai deschiși, mai aerați în sensul bun al cuvântului. Suntem cuvântători și cugetători pregătiți pentru mai mult. Și știm că cărțile îndeplinesc numeroase funcţii. Între toate acestea cea mai înaltă menire a cărţii e cea instructiv-educativă, ea așează baza noastră intelectuală. Ne ghidează. Ne îndrumă. Ne călăuzește. Drumul învăţării şi citirii unei cărţi n-are sfârşit. Totul e un început fără finisaje, doar această cale spre cunoaște se completează, se ajustează, se zidește pietricică cu pietricică, sau mai bine zis cuvânt cu cuvânt. Toate cărţile bune pot să ne înveţe și să ne închege cu un potențial de invidiat.
Cărțile sunt pline de frumos. Și da, cărțile au suflet, de ce spun asta, deoarece în sufletul meu e cartea, relicvă nemuritoare, obiect al reîntregirii cu istoria și eternitatea sufletistă. Cărțile ne dăruiesc cunoaștere, înțelepciune, energie, vitalitate, bucurie, completarea prin rimă și eseu, pin metaforă și fantezie, iar noi prin atenția ce le-o oferim, prin faptul că alegem să le păstrăm și să le ținem în mâini, să vibrăm cu fiecare rând le dăruim recunoștință și astfel le dăm o parte din noi, ca să trăiască veșnic. Efortul şi dorinţa spre lectură continuă sistematic, vizând o perspectivă, reprezintă condiţia oricărui succes personal.
O carte te trimite la alte cărţi şi toate împreună formează baza trainică a culturii noastre. Tu ce cărți ai citit? Aștept recomandări!

• books, books, books •

Sursa foto: pinterest.com

6 gânduri despre „Cărțile au suflet!”

  1. Așa este, cărțile transmit multe trăiri. Îmi pare rău că timpul meu este destul de limitat, iar pentru a citi o carte, pentru mine este un lux, dar cu toate astea tot mai fac eu cumva și mă mai opresc la câte o copertă și mai citesc..

    Seară Frumoasă !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Excepțional spus, Cristina. Atât de frumos și comprehensiv încât orice aș mai adăuga, ar fi de prisos.
    N-am să dau un nume de carte, dar spun că descopăr cu mare plăcere cărțile autorilor români, cu nimic mai puțin valoroase decât a confraților lor de breaslă occidentali. Descopăr cu bucurie poezia românească contemporană. La acestea aș mai adăuga și cărți scrise de scriitori estici, mai puțin comerciale, dar scrise într-o manieră plăcută lecturii și de o certă valoare.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s