Enciclopedie. Apele!

Ieri am analizat o serie de enciclopedii, cum atenția ne-a fost atrasă în mod deosebit de unele sau altele informații am rămas în urmă cu scrierea. Însă astăzi revin în forță! Deci, pentru început am analizat în detaliu și cu căutări insistente „Apele”. Sursa noastră de viață ….

În această enciclopedie Ursulețul Winnie și prietenii săi ne conduc într-o călătorie magică pentru a descoperi „Apele”. Pentru început micii exploratori vor afla în texte scurte „Ce sunt apele” și „Unde se află apele” –  o lectură simplă, accesibilă preșcolarilor și școlarilor mici.


Rând pe rând ne sunt prezentate apoi pe parcursul a câte două pagini, fiecare dintre temele de mai jos: mările, oceanele, recifele de corali, apele adânci, lacurile și bălțile, plantele din adâncuri, apele înghețate, apele curgătoare, peștii, amfibienii și reptilele din râuri, și multe multe alte curiozități.

În afara temelor prezentate, cu ajutorul lui Tigrilă descoperim pe parcursul a patru pagini lucruri „tigrifice” dedicate acestui volum „Apele”, cât și viețuitoarelor care le populează, aceste pagini sunt preferatele copiilor mei! Ve-ți afla o mulțime de curiozități, unele extrem de informative! Cum ar fi:… „Scoica-lighean” este cea mai mare scoică de pe planetă. Marea Caspică, este, de fapt, un lac. Elefantul-de-mare este cea mai mare focă și cel mai mare animal care trăiește în ocean, dar și pe uscat. „ Și multe altele… Pe lângă informațiile utile ale lui tigrilă rubrica „Ruf vrea să știe” este la fel de utilă și plină de nou, iar copii cu siguranță vor afla lucruri foarte interesante, cum ar fi: „Broaștele trăiesc în apă? „Nu! Broaștele adulte trăiesc pe uscat, însă uneori înoată. Puii de broasca sau mormolocii se nasc și trăiesc în apă, până când picioarele din spate devin suficient de puternice pentru a putea topai pe mal.”

La finalul cărți Grohi ne invită să ne punem în aplicare cunoștiintele dobândite în pagina „Caută și găsește cu Grohi”. Aici copilul trebuie să privească cu atenție imaginea și să răspundă la întrebari care îi stimulează atenția și puterea de concentrare. Însă cel mai mult mi-a păcut pagina unde ne sunt oferite informații cum să protejăm apele curate, și ne îndeamnă să nu poluăm atmosfera și să participăm activ la susținerea unui mod de viață sănătos. Recomand cu drag cartea, și nu doar pe ea, de fapt întreaga colecție!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s