Enciclopedie. Câmpiile!

În seara aceasta am trecut la notițe și pe cel de-al optulea volum din colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“, intitulat „Câmpiile“, o minunăție de carte. Cu fiecare carte citită și în special cele de copii mă întreb… unde au fost aceste fascinante lucrări când am fost și eu copil?… am învățat haotic, vag și chiar șters, ca fiind adulți să ne auto-educăm prin forțe proprii, în schimb acum cei mici au atâtea oportunități, atâtea șanse de a se instrui din fragedă copilărie că cu o doză pozitivă, chiar îi invidiez. Dar să mă întorc la ale noastre…

Aceast volum piermite copiilor după cum deja v-ați dat seama să asimileze informații într-un mod cât mai succint și bine aranjat, informația cu privire la câmpii este prezentată prin diverse imagini atrăgătoare, care înfăţişează flora şi fauna într-un stil educativ deconectat. După cum suntem obișnuiți din celelalte volume ale colecției, informațiile care apar pe pagina din stânga sunt împărțite în trei, și anume: „ Ce zici de asta?”, „În jurul tău!”, „Unde se află...” sau „Care este cel mai…?”. Astfel totul se structurează iar din tot tumultul de informație se face o selecție! Și totuși, astăzi am descifrat …. ce este o câmpie? Ce nume poartă ea pe fiecare continent? Există diferenţe între prerie, savană sau pampas? Ce animale trăiesc pe aceste mari suprafeţe acoperite cu iarbă din Africa, Asia, Australia sau cele două Americi? Ce fel de păsări sau plante pot fi întâlnite în aceste locuri? Răspunsurile pot fi găsite în acest volum, într-un limbaj pe înţelesul celor mici. taguri Învăţând despre savană, prerie şi pampas, copiii vor descoperi curiozităţi despre vieţuitoare ca tatuul originar din America, ursuleţul marsupial wambat, mangusta sau şopârla cu limbă albastră. Peisajele spectaculoase din imagini şi necuvântoarele fotografiate de aproape sunt explicate amuzant şi pe înţelesul micuţilor.

Toate cunoştinţele privind geografia, condiţiile de climă, ocupaţiile oamenilor sau modul de viaţă al animalelor sunt prezentate cu umor, prin intermediul personajelor preferate ale micilor cititori. Alături de Winnie Ursuleţul, Tigrilă dezvăluie istorii „tigrifice”, iar Ruf vine în ajutor prin întrebările puse mamei sale, Kanga. Tigrific aș zice….

Vă recomand cu drag să citiți în această perioadă enciclopedii cu copiii, pe cât sunt de utile pe atât e mai ușor să captezi atenția copiilor mici și mari!


Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s