Citind-o pe Anna Noua. Cartea „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor”

Am cunoscut-o pe Anna Noua dintr-un pur noroc, iar cărțile ei mi-au oferit o adevărată plăcere literară și oază de cunoaștere, în special pentru micii mei exploratori! Din nota autoarei găsim: „sunt Anna Noua, mamă, soție, cadru didactic și autor de cărți pentru copii. Odată cu etapa maternității am înțeles că acesta este cel mai important rol din viața mea. Așa au început și poveștile. Seara, la culcare, inventam povești pentru fiecare „dramă” inopinată și mi-am ajutat copilul să facă față cu bine provocărilor zilnice. Încă scriu povești, dar am schimbat puțin direcția spre dezvoltare personală, căci în punctul acesta suntem noi, acasă. Mi-am dorit să împărtășesc informațiile dobândite pentru că misiunea mea este de a ajuta părinții și copiii, în egală măsură.”

Poveștile au reprezentat mereu o soluție plăcută și la îndemână oricărui părinte de a deschide punți către imaginația copiilor, și de a educa prin lecturi pe măsură dependența sau absența emoțiilor, de a-i ghida psihologic spre o formă mai blândă pentru pregătirea fiecăruia copil în lumea aceasta în continuă dezvoltare! Am observat de-a lungului meu drum în lumea lecturii că fiecare copil încearcă să se asemene cu un erou sau altul preferat, să se pună în pielea lui, să creeze o alură de personaj important, iar o dată parcursă povestea de astăzi „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor” piticii mei au realizat că au fost nu prea departe de comportamentul incorect al micii domnișoare. Dar să încep cu începutul….

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_3697.jpeg

O avem ca eroină pe o fetiță, care poate fi oricare copil, o simpatică care îi plac excursiile și vacanțele cu familia, însă cum fiecare copil are și zvâcuri, această mică prințesă și poate și mulți alți copii au tendința de mofturi… eu vreau… eu nu vreau… cuvinte și necuvinte, supărări și istericale. Iar pentru un părinte nu e ușor, iar cea mai rapidă cale și „scăpare” e televizorul, telefonul, tableta și computerul, aș zice cele mai la îndemână “dădace”. Of, dar consecințele… cine le mai bagă în seamă?

Clarisse: – Oooo, vai! Cine este vinovatul pentru situația asta?

Suparaciosul: – Vinovații, poate vrei să spui. Vinovații sunt Televizorul, Tableta, Telefonul și Computerul!! Ei sunt răii care fac să dispară toate emoțiile și transformă oamenii în niște ființe neplăcute: agitate, morocănoase, mereu grăbite, nemulțumite și chiar indiferente la cei din jurul lor! Era o perioadă când copiii, dar și adulții, petreceau un timp potrivit folosindu-le, dar acum, la orice pas, la orice vârstă, în orice loc, oamenii sunt dependenți de aparatele astea! Sunt oameni care și-au pierdut controlul în favoarea tehnologiei și mai rău, sunt părinți ce nu-și dau seama care sunt consecințele când își lasă copiii necontrolat în fața Televizorului, Tabletei, Telefonului și Computerului… „

Îndemnată de Supărăciosul misiunea Clarissei este de a străbate Tărâmul Emoțiilor și de a salva emoțiile, începând chiar cu ale sale, trecând prin mai multe obstacole și provocări, însă și de recunoaștere a propriilor greșeli și scăpări. Iar asta ajutând-o să conștietizeze faptul că nu a procedat corect în unele sau alte situații! Clarisse se dovedește a fi o eroină pe măsură, iar copii au încurajat-o să continuie spre întâlnirea sa cu Conștiința și de a schimba emoțiile, de a le da valoare, de a le multiplica. De a mulțumi, de a fi iertătoare și îngăduitoare!

Mesajul cărții este bine subliniat, tehnologia ajunge să pună ușor, ușor stăpânire pe emoțiile noastre, iar uneori nici nu realizăm acest lucru! Iar mai devreme sau mai târziu totul o să întoarcă ca un bumerang negativ asupra noastră ca părinți, după mine această carte e un semnal de alarmă pentru noi adulții pentru a ghida copii într-o zonă de productivitate emotivă nu într-o conveniență pe minut, am dat telefon și am scăpat…nu! Greșit! Această carte am considerat-o o lecție deosebit de importantă pentru oamenii mici, dar mai ales pentru cei mari și atotștiutori.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_3761.jpeg

„Cum ne face rău statul mult timp în fața Televizorului, Tabletei, Telefonului și Computerului?

– O, asta e ceea ce trebuie să înțeleagă toți oamenii! Folosite timp îndelungat, aceste obiecte sunt cei mai mari dușmani ai voștri! Vă fură atenția de la ceea ce aveți de făcut, vă păcălesc mințile ca să uitați de tot ce e în jurul vostru și fac să dispară una câte una, încet, emoțiile pozitive. După asta, le vine rândul emoțiilor negative și rămâne, în cele din urmă, Indiferența…. poate cea mai rea dintre toate, căci ea e cea care face oamenii să nu mai simtă nimic!! Și ce viață e asta fără să simți nimic, poți să-ți imaginezi?”

„Aventurile domnișoarei Clarisse” este o poveste ce ar trebui în special să inspire adulții, să le deschidă ochii și să le atingă coardele sensibile ale noțiunii de „părinte” și să conștientizeze binele copiilor lor. Această cărțulie prin ilustrațiile sugestive ne-a trezit curiozitatea cu mic cu mare, ne-a făcut să parcurgem drumul tinerei noastre și să palpăm mesajul cel mai important. Emoțiile sunt importante. Tehnologiile le distrug, și familia e esențială după cum au strigat în cor voinicii mei. Iar probabil cea mai importantă lecție asimilată de aici e recunoașterea adevărului, nu minciunii, nu secretelor, nu jumătăților de măsură, acestea sunt și regulile familiei noastre!

Recomand cartea cu încredere fie că ești copil, fie că ești adult, cu siguranță ai ce învață din această povestioară, Domnișorica Clarisse e un bun ghid spre atingerea armoniei cu emoțiile tale și ale tuturor…

Pagina Clarissei: aici

2 gânduri despre „Citind-o pe Anna Noua. Cartea „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s