Citind-o pe Claudia Drăgănoiu. Cartea „Pișcotina și măgărușul Pavarotti”

Cum de ceva vreme am dat-o pe cărțile de copii, nu m-am putut abține să nu citesc și cartea „Pișcotina și măgărușul Pavarotti”, o povestioară excepțională care ne-a ținut cu sufletul la gură.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_6434.jpeg

Să facem cunoștință…

Pișcotina e o fetiță adorabilă și curioasă din fire, doar că e „un pic” fantomă….. locuiește împreună cu bunica sa la etajul casei sale construită de peste 200 de ani pe Aleea Arțarului.

Cum are interdicția de a părăsi etajul și de a nu socializa cu „țărănoii” un apelativ destul de agresiv adresat asupra oamenilor din casă, aceasta își face ca prieten un măgăruș simpatic pe nume Pavarotti. Însă acțiunea se amplifică atunci când aceasta aude un strigăt speriat de ajutor din partea lui Pavarotti, ceea ce o face să coboare și să se arate oamenilor pentru a cere ajutor.

La parterul casei dă peste un copil cât se poate de amuzant, pe nume Ciufulin, un ochelarist cam neîndemanatic care nu a părut prea speriat de miraculoasa apariție, ai zice doi copii cât se poate de obișnuiț însă asta e doar la prima vedere. Nimic nu e ceea ce pare.

Aventura curge în lanț, iar misterele îi aduc pe cei doi în cele mai tăinuite peșteri ale unei vrăjitoare puse pe rele, și nu e nimeni alta decât cineva cunoscut. În căutarea animăluțului, cei doi descoperă pasaje secrete, poezii sub formă de descântece, poțiuni magice și vrăji în timp de eclipsă. Iar totul e forma unui plan malefic al Beladonei, fantoma vecina, care plănuiește să ia în stăpânire întreg satul. Vor reuși oare cei doi să o oprească pe Beladona și să-l găsească pe Pavarotti? Urmează să vedeți, cert e că aventura ne-a cam prins, iar ultima întrebare a băiatului meu adresată autoarei e: oare va fi și cartea a doua?…, aș vrea să citesc mai departe aventura Pișcotinei!

 Deci, draga noastră autoare, oriunde nu te-ai afla, oare e posibil să aflăm ce se va petrece cu Pișcotina și bunica ei, unde va ajunge ceaunul….ce se va întâmpla mai departe….?

New mural added to Sacredart website #mural #forest

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Citind-o pe Claudia Drăgănoiu. Cartea „Pișcotina și măgărușul Pavarotti””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s