Enciclopedie. Tundra!

Astăzi ne-am delectat cu o carte de excepție, vă explic și de ce, deoarece nu prea am avut în discuție despre tundră în discursurile noastre de familie, o dată ales acest volum ai mei pitici nu au mai încetat să turuie despre ea, întrebările curgeau lanț, iar eu am avut nevoie de domnul „google” pentru a face față asaltului de curioși!

Deci cum v-ați dat seama volumul zece din seria lui Winnie Ursuleţul şi prietenii săi, este „Tundra”!


Cu ajutorul acestei cărți de colecţiei, cei mici pot afla informaţii despre climă, despre luminile Nordului, despre plante şi despre vieţuitoarele care trăiesc aici. Tundra este zona care înconjoară Polul Nord şi una dintre cele mai reci regiuni ale globului. Din flora tundrei fac parte bumbucăriţa, ochii şoricelului, muşchiul de tundră şi salcia pitică, cea din urmă fiind cel mai mic copac din lume, cu o înălţime care nu poate depăşi câţiva centimetri.

Zeci de fotografii spectaculoase arată şi fauna acestei zone: karibul, un ren uriaş, lemingul, o rozătoare care ştie să supravieţuiască la cele mai joase temperaturi, ursul polar, vulpea polară, foca, nevăstuica şi lupul de tundră. Toate acestea fiind minuni ale lumii care s-au adaptat într-o regiune grea și aridă! Astea și multe alte curiozități fatastice le puteți găsi în această cărțulie. Și toate bogățiile impresionante ce găzduiește pământul!

 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s