Citind-o pe Anna Noua. Cartea „Succesul e doar al tău. Jurnalul copilului spre Succes!”

Din nota autoarei:” …strada pe care am crescut se termină cu o fundătură. Am petrecut copilăria mică în casa bunicilor, am avut o copilărie magică, în care jocul și imaginația erau cele mai bune prietene ale copiilor de pe întreaga stradă. Am cusut haine pentru păpuși, am organizat expediții pe străzile vecine ca un grup bine organizat, pregătiți să înfruntăm oricând inamicii în care s-ar fi putut transforma copiii de pe alte teritorii, ne ascundeam noaptea în copaci și pe scheletele metalice de vie ale vecinilor…..ce să mai, de dimineață până seara, eram la joacă. Iarna, bunica ne citea dintr-o carte mare, care mi se părea fantastică, în cămăruța mică numită bucătărie de iarnă, cu sobă cu plită (pe care ieșeau niște mâncăruri din mâna bunicii și niște plăcinte…). Atunci am descoperit prima dată ce minunată și misterioasă e lumea cărților. După ce am intrat la școală, minunata mea mea doamnă învățătoare, cea care m-a inspirat să devin ceea ce fac cu mult drag – să lucrez cu elevii din învățământul primar – ne dădea liste de lectură, pe care, ca un elev conștiincios, le citeam. Fiecare carte îmi dezvăluia o lume nouă, personaje noi pe care ajungeam să le îndrăgesc și apoi să-mi fie dor de ele, când terminam și ultimul rând. Era o suferință mocnită – despărțirea de cineva drag. Mi-era greu să-mi placă personajele unei noi cărți, dar pe măsură ce paginile se perindau prin fața ochilor mei, uitam de cei dintâi și noua lume mă absorbea cu totul. Cred că aș fi fost tare săracă dacă nu aveam acele liste de lectură, vară de vară, până în ultimul an de liceu.” Uite cu așa povestioară de suflet trăită pe prispa bunicilor am prins-o pe Anna Noua, autoarea cărții „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor” și „Succesul e doar al tău. Jurnalul copilului spre Succes!„, o agendă însoțită de o ghidare psihologică bine pusă la punct!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_3701.jpeg

„Jurnalul copilului spre succes” este un instrument bine structurat de dezvoltare personală pentru fiecare copil în parte. Într-o lume în care părinții sunt mereu expuși la diferite sarcini, iar mediul online acaparează tot mai mult această cărțulie- ghid face conexiuni corecte prin povestioare scurte, prin pagini de completat și prin informații care aduc în mintea copiilor noștri o motivare spre bine, spre o dezvoltare psiho-emoțională pozitivă, astfel se modelează caracterul copiilor noștri pentru viitorul care-i așteaptă!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_3698.jpeg

Cartea conține 8 capitole, iar prin intermediul lor adulții și copii pot să descopere pas cu pas abilitățile de care au nevoie pentru a lega relații sănătoase, de a depăși anumite bariere, de a respecta anumite reguli, principii și valori. Astfel e și un bun receptor al gestionării emoțiilor atunci când copii sunt supărați, dezamăgiți sau frustrați, dar și cum să își restabilească încrederea în sine, să fie statornici și capabili să ia decizii potrivite în dependență cu ce lacune se confruntă! Piticii mei au înțeles rapid cum este treaba cu „Minciunile- când și de ce apar”… iar povestioara care însoțește capitolul a fost destul de sugestivă ca să-și de-a seama că a zice o minciună e ca și cum ai intra într-un cerc vicios al neadevărurilor, și într-un final ajungând să fie periculos. Cel mai mult le-a plăcut capitolul cu „încrederea și părinții”, au fost animați să povestim, să întrețin o discuție despre importanța și esența părinților în viața fiecărui copil dar și încrederea, o ramură firavă în viața de zi cu zi. În urma citirii capitolului Emoțiile „bune” și emoțiile „rele”, copii mei au insistat să scrie fiecare dintre ei ce emoții i-au trecut în această zi, spre surprinderea mea au avut și una și alta cam în egală măsură… nu e ușor să treci pe parcursul unei zile de supărări și furie, peste dezamăgire dar și bucurii care cum nu ai da umplu ziua cu frumos. Fiecare capitol în parte a fost o descoperire pentru noi, prin felul bine structurat dar și prin informația utilă și ușoară pentru școlari. Este o binecuvântare pentru părinți astfel de jurnale cu tentă psihologică în care fiecare copil în parte poate să-l și citească și să-l completeze la zi cu ce a aflat nou, ce-l deranjează, ce-l face fericit și multe altele! Parcurgerea acestui ghid va fi cu siguranță o experiență inedită în egală măsură cu mic cu mare. Părinții vor avea ocazia de a-și cunoaște mai bine copiii, de a-i sprijini în urma la ce vor afla, și de a-i pregăti pentru a face față cu succes provocărilor vieții.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_3784.jpeg

„Succesul e doar al tău. Jurnalul copilului spre Succes!” reprezintă și un instrument bun pentru un psiholog școlar, un părinte, sau un învățător, de ce?…. deoarece e totodată un stimulent în mediul familial dar și un corector în mediul social, cum ar fi școală și grădiniță, iar utilitatea lui va fi prin închegarea unei relații autentice în viața de școlar/elev. Iar spațiile de completat sunt absolut geniale, notițe cu faptele bune, plan pentru îndeplinirea dorințelor, planificarea, autodisciplinarea, calități/ defecte… și multe alte rubrici care m-au lăsat fără cuvinte! Recomand cu multă caldură cartea și aștept cu entuziasm și alte manuale de dezvoltare personală pentru copii din partea autoarei Anna Noua!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este img_3788.jpeg

Pe autoare o găsiți aici!

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Anna Noua. Cartea „Succesul e doar al tău. Jurnalul copilului spre Succes!””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s