Enciclopedie. Cerul!

Astăzi am admirat cerul, un cer curat după câteva zile de ploaie, un cer perfect conturat de un soare plăcut și jucăuș, un cer care ne-a bucurat prin nori ca buretele, cu forme ghidușe, cu plăcerea de a respira a natură proaspătă! Deci, cum v-ați dat seama astăzi am explorat călătoria spre Cer cu colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi”!

Intitulat „Cerul„, volumul răspunde, într-un limbaj accesibil şi amuzant, unor întrebări foarte serioase: ce este cerul, care sunt culorile lui, ce vedem când ne uităm către cer, care sunt planetele şi cum pot fi văzute, ce sunt stelele, umbrele, curcubeele… etc.

Copiii află că Pământul este înconjurat de cer, că există un sistem solar, că viaţa animalelor şi păsărilor este ritmată de alternanţa lumină-întuneric şi că soarele este responsabil de existenţa zilei şi a nopţii. Norii cu secretele lor, vântul şi chiar stratul de ozon îşi descoperă secretele, iar curcubeul şi umbra îşi găsesc şi ele locul în această interesantă călătorie prin secretele Universului. Iar totul scris într-o manieră ușoară și bine structurată!

Copii cu mic cu mare vor percepe informația și vor încerca să afle mai mutl, cel puțin eu nu am scăpat așa ușor cu informațiile de aici, noroc de multe alte enciclopedii pe care le mai am prin casă!

Partea amuzantă e că după lecturarea cărții eroii mei vor telescop, vor să viziteze Planetariu și să ne mai cumpărăm evident cărți noi depre planete, cum altfel…. cert e că astfel de enciclopedii îmi aduc atât mie cât și familiei o doză atât de informație cât și distracție prin învățare! Vă îndemn la lectură cu spor…

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s