Enciclopedie. Formele apei!

V-am tot povestit în ultimul timp despre Enciclopediile Disney, o bogăție nu alta, cât de frumoase, colorate și utile pentru preșcolari și școlarii mici.  Astăzi vă voi prezenta Volumul 13 – „Formele Apei” din această minunată colecție „Prima mea enciclopedie cu Winnie Ursulețul și prietenii săi”, de la Editura Adevărul în colaborare cu Egmont.

După cum deja ne-a obișnuit structura cărții, introducerea în volum e prin a ne invita cu mic cu mare să învățăm și să cunoaștem tot felul de forme, porțiuni, femomene, animale, plante și multe altele, astăzi însă e despre formele apei: mări, oceane, plaje, râuri, pâraie, cascade, aisberguri, gheizere, mlaștini și zone lipsite de apă! În primele pagini micuții cititori află că „suntem înconjurați de apă” și că „toate viețuitoarele au nevoie de apa”. Apoi aflăm că apa poate să fie lichidă, solidă – transformandu-se în gheață, sau circulă în aer ca vapori sau nori. Pas cu pas, copiii descoperă fiecare temă enumerată mai jos, susținută cu informații interesante, texte scurte și clar structurate, dar și fotografii uimitoare.

„Cele mai mari animale din lume se adăpostesc în ocean. Acestea sunt balenele albastre. Sunt mai mari decât orice dinozaur care a trăit vreodată și cântăresc aproape la fel de mult ca treizeci de elefanți!” Este tigrific…..
„Cea mai înaltă cascadă se numește Cascada Îngerului și se află în America de Sud. Are peste 900 de metri înălțime!” 
„Ce e negru și alb și înoată peste tot? Un pinguin! Poți vedea mii de pinguini scufundându-se în apele reci de la Polul Sud.” 

Ca de obicei și în aceast volum, Ruf îi pune mamei sale, Kanga, întrebări peste întrebări, ca un copil dornic de a afla tot mai mult, întrebări simple care îl ajută să descopere lucruri grozave.

Cartea este pur și simplu fantastică, recomand cu încredere întreaga colecție, noi deja ne-am pornit cu comenzi intense de cărți enciclopedice! Noi petrecem timp util împreună!!!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s