Enciclopedie. Râuri și fluvii!

După cum v-am zis, Enciclopediile la noi vor curge în lanț, una mai bună ca alta, una mai inspirată ca alta, una mai diversă și mai colorată. Toate fiind doar surprize plăcute pentru noi, cu mic cu mare! Astăzi am explorat Enciclopedia descoperă lumea distrându-te împreună cu eroii Disnay, ce să mai, după spusele piticului meu,…mega-fantastică carte! Cea citită de noi este „Râuri și fluvii” de peste tot în lume!

Pentru început vom afla cum folosim enciclopedia, ce rubrici include și unde să atragem atenția; micii exploratori vor afla de unde izvotăsc râurile, unde ele se varsă, când spunem că un râu s erevarsă, ce este un curent și multe altele. Pentru unii iubitori de pescuit aici vor afla unde se pescuiește cel mai bine și ce specii de pești pot descoperi la munte.

Cum puține până acum informații am aflat despre fluvii această carte a fost benefică să ne adăugăm cunoștințe noi, aici am descoperit care este cel mai mare fluviu din Franța, care este cel mai lung și cum se formează ele de ajung un mijloc atât de bun pentru omenire.

Cartea ne-a fost un bun ghid chiar din mulții Alpi până la Dunăre, am parcurs diferite direcții și am străbătul lumea în lung și-n lat pentru a ne îmbogăți cu informații noi. Spre marea mea rușine unele informații le-am citit și eu pentru prima dată, deci nu e doar o carte pentru cei mici, aici și părinții pot afla ceva nou, sau ce le-a scăpat de-a lungul anilor.

Cartea e foarte bine structurată, sunt chiar și chenare unde copii pot răspunde la întrebări „este rândul tău acum..”,  altele sunt pentru a ne atrage atenția asupra anumitei informații utile iar una chiar e intitulată „Știați că…” care e destul de sugestivă, iar copii mei au ales pe ea prima să o descopere…. isteți aș zice!

Sincer ador astfel de cărți, în primul rând sunt foarte utile din punct de vedere educațional deoarece ajută să afli informații noi fără mare efort, prin imagini și structura simplistă, dar și prin tumultul de cunoștințe ce pot acumula în bagajul său micii noștri copii, care sunt niște burețele ce absorb tot ce este interesant. Dar și felul unic al acestor enciclopedii, ele îi distrag pe copii de la tehnică și alte activități anume prin priza a ceea ce transmit, ele începând de la plante, insecte, ape, până la univers și cosmos! Iar copii întotdeauna le vor găsi atractive… deorece nu ai cum altfel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s