Enciclopedie. Pământ și apă!

Cum deja v-am obișnuit facem turul enciclopediilor, cu mic cu mare suntem antrenați în cea mai tare aventură, de la un capăt al altului călătorim, descoperim, spunem wow de zeci de ori și ne bucurăm de aceste șanse de a citit și de a cuprinde pământul întreg prin intermediul lecturii.

Astăzi împreună cu cei mai tari eroi din desene animate am străbătut apele și pământul în lung și-n lat. Am descoperit plaje exotice și statui impresionante în minunata cartea „Enciclopedia descoperă lumea distrându-te. Pământ și apă”.

O carte e mult mai mult decât o dezvăluire a unei lumi, a unei poveşti, a unui început şi a unui sfârşit. Un mijloc de a valorifica potenţialul cărţii constă în a o privi ca o oportunitate de dezvoltare. În contextul interacţiunii părinte-copil, explorarea acestei oportunităţi poate aduce beneficii care trec peste nivelul transmiterii unidirecţionale dinspre părinte înspre copil a unor informaţii captivante, capabile să stârnească entuziasmul şi să lumineze chipul copilului. Iar astăzi am parcurs o carte care ne-a ținut țină, ne-a „blocat” în ale informației și am rămas acolo cu teme pentru acasă, am făcut chiar notițe ce să mai căutăm suplimentar, ca de exemplu: despre ținutele tradiționale a oamenilor din Scoția, despre insula Paștelui și statuile sale misterioase, despre insula Madagascar, despre emiri/ șeici, despre aborigeni, și multe alte curiozități care ne-au uimit de-a binelea.

Cartea e bine structurată, cu imagini sugestive și cu o manieră inteligentă de a atrage ochișorii curioși asupra sa, ca pe ursuleți la borcanul cu miere. Și să nu uitați dragi părinți, este important să reflectaţi asupra modului în care interacţionaţi cu copilul dumneavoastră. Traseul de dezvoltare al copilului este influenţat de oportunităţile pe care i le oferiţi, iar cartea, dragi părinţi, reprezintă o oportunitate de care merită să profitaţi. La maxim, deci, vă recomand cu drag cărțulia și poate multe altele pe care le ve-ți găsi ca recomandare aici!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s