Citindu-l pe Larousse. Cartea „Spune-mi de ce?”

Astăzi ne-am delectat cu o carte „minune”, o plăcere literară de o deosebită încântare care ne-a răspuns la multe multe întrebări! Mai exact cartea „Spune-mi… DE CE?”, un foarte bun  ghid în îndemnarea copiilor spre cunoaștere.

Cartea este colorată și foarte animată cu diverse personaje pentru a atrage atenția copiilor și a fi atenți la explicația primită. Cartea este structurată pe diverse domenii precum: istorie, natura, corpul, animale, societatea și universul. Vă spun, o minunăție pentru micii descoperitori!

Această carte oferă răspuns la peste 180 de întrebări pe care orice copil și le pune și la care părinții nu știu întotdeauna să ofere o explicație convenabilă pentru cei mici. Noi am râs cu încântare în urma unelor explicații, iar la altele am exclamat cu uimire. Am descoperit răspuns la întrebarea… de ce este cerul albastru? Și de ce pisica mănâncă iarbă iar câinele adulmecă. De ce sughițăm și de ce sunt norii albi! De ce apar cucuiele după o lovitură? Și multe multe altele… astea fiind doar unele dintre acele întrebări care pe un adult îi pune în dificultate în a găsi un răspuns rapid pentru a satisface curiozitatea micilor deceluși.

Spune-mi … de ce? este o carte utilă pentru mic și mare. Personal am dorit să o avem în bibliotecă, pentru a o citi și a o reciti în momentele de „dece-uri” la criză. Este educativă și cu o bună direcționare spre informații vitale chiar, atât de sănătate, cultură, univers, cât și alte curiozități utile în viața de zi cu zi. Copiii mei au manifestat o deosebită înclinație în a citi și a afla lucruri din carte încât nu am lăsat-o din mână până nu am terminat ultima filă însoțită de lipirea abțipildurilor; cei mici în tumultul de informație ajung să fie foarte curioși și dacă nu găsesc răspunsurile pe care și le doresc la părinți, atunci ei vor încerca să caute răspunsuri în altă parte iar această carte o pot avea mereu la îndemână pentru a le sări în ajutor. Unul mega- util!

Eu ca părinte prefer să am în biblioteca mea cărți care mi-ar facilita legătura cu cei mici, prin a găsi răspunsuri rapide și succinte și totodată în ai implica literar și pe campionii mei. Nu e ușor să ai răspunsurile toate la îndemână, însă în acest caz sunt cărțile, enciclopediile, și micile broșuri cum e cea citită astăzi. Recomand cartea cu încredere, aici ve-ți găsi explicații ușoare fără a îngreuna înțelegerea copiilor, totul va fi explicat cât mai bine și fără termeni grei și anevoioși, iar toate informațiile ce vor veni în avalanșă peste cei mici vor da rezultate bune și la puterea intelectualității lor. Și poate mă voi repeta, însă sunt uimită de multitudinea de opțiuni în a alege cărți pentru generația actuală, eu ca adult fiind mă simt fascinată de toate minunățiile literare pentru copii! Susțin lectura și timpul petrecut util cu copii!

**star** (@StarInt36980439) | Twitter

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s