Citind-o pe Petruța Petre. Cartea „Întâmplări cu puști. V-II „

 Petruța Petre, este profesor de limba și literatura română la o școală din mediul rural, din județul Constanța. A debutat cu romanul El și ea adică noi, apoi imediat a apărut seria pentru copii Întâmplări cu puști care conține trei volume, apoi două cărți de poezie: În numele iubirii și Pașii iubirii. După spusele autoarei aceasta ne pregătește acum un nou roman și o cărticică pentru copii mai mari 14-15 ani. 

Cum volumul întâi ne-a ținut într-un amuzament continuu nu am putut să nu pășim cu rapiditate în marea aventură a „Întâmplări cu puști” volumul doi.

A investi în carțile pentru copii înseamnă a investi într-un viitor în care copiii noștri vor învăța să fie independenți, să-și exprime opiniile și sentimentele folosind un vocabular bogat și mai ales se vor bucura de plăcerea de a citi. Zilnic. Poate este timpul să uităm de preconcepţia că literatura pentru copii este inferioară literaturii pentru adulți și să investim în cărți de calitate, ca cea recomandată de astăzi, cărți pentru minți agere, ca format și conținut, pentru copiii de toate vârstele…

IMG_4088

Deci, cu siguranță vă amintiți de cei doi prieteni și colegi, Ionuț și Mircea, cum să-i fi uitat, doi competitori care ne-au depănat poveștile lor școlare și nu numai. Deci, cum v-ați dat seama volumul doi e o prelungire a aventurile celor doi puști. Mircea și Ionuț se reîntorc la școală după vacanța de Crăciun și au parte de multe întâmplări amuzante. Cum altfel. Ei încearcă să se bucure de copilărie cât mai mult cu putință, bulgăreală, fotbal și multe alte chestii de copii, pe lângă zbenguială și distracție aceștia depun efort să ia note bune și, de ce nu, să-și facă părinții fericiți. Cei doi se ajută și se încurajează reciproc. Ceea ce e minunat. Ce ne-a plăcut cel mai mult, și ce ne-a stârnit zâmbete: lupta lui Ionuț cu câinii, faza unde acesta a uitat de sora sa, (care Maria?), taxa pentru omul de zăpadă uriaș (mastodontul) și multe alte scene ce ne-au amuzat de-a binelea. Altele care ne-au bucurat au fost proiectele lui Mircea legate de familie și mama sa, unde el își crea pași, puncte unde: enumera despre fericirea mamelor, și multe altele. O încântare. După aceasta băiatul a spus că va lucra și el la un proiect similar. Aș zice foarte drăguț, e plăcut când o carte inspiră la bine!

Acești puști sunt prieteni adevărați, se ajută la greu și sunt împreună la bine. Uneori sunt competitivi, alteori coechipieri, însă aceste lucruri îi fac să aibă rezultate bune și să-și bucure familia. După toate încercările pe parcursul zilelor aceștia știu să se distreze, ca niște copii bine educați, fac pozne îndrăznețe, și susțin că uneori totul se rezolvă de la sine. Ca după o febră musculară cerul cerne a ninsoare bogată!

După cum ne-am obișnuit în primul volum aici la fel ve-ți găsi explicate unele cuvinte, pe care vă îndemn să le studiați atenți, ve-ți găsi și unele recomandări de carte și câteva explicații a unor invenții descoperite pe parcursul anilor, pe care le-am văzut destul de utile. Cumva această carte ne-a îndemnat să îmbinăm utilul cu plăcutul, și să ne aprofundăm cunoștințele într-o manieră destul de inteligentă aș zice. Ne-am apropiat atât de mult de aceste personaje încânt nu voi avea astâmpăr astăzi până nu voi finisa și volumul trei, autoarea ne-a uimit plăcut. Iar pentru asta, un mare-mare mulțumesc!!!

Îndemnul autoarei: Pastrati-vă inocența, zâmbiți și cu siguranță viața va fi mai frumoasă! – Cu drag, Petruța Petre

IMG_4089

tempImg (6)

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Petruța Petre. Cartea „Întâmplări cu puști. V-II „”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s