Citindu-l pe Sergiu Afanasiu. Cartea „Abecedarul Meu”

  Sergiu Afanasiu, născut la  18 ianuarie 1974, în comuna Trebujeni, raionul Orhei, este căsătorit, are trei copii. Este membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova (din 1995), membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 2002), Preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor Liberi (din 2002), decorat cu cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române- Crucea Patriarhală. Activitatea profesională: Din 2004 și până în prezent este director–fondator al ziarului “Tribuna copiilor”;În perioada 2001- 2003 este  director al săptămânalului  liber „Accente”; Pe parcursul anului 2000 este consilier al rectorului Universităţii Libere Internaţionale din Moldova pentru mass-media şi activitate editorială; Din 1999 până în prezent – Director General al Editurii “ABECELUŞ“; În perioada 1993-1999 –este angajat în mai multe funcţii în cadrul Ministerului Apărăriil, locţiitor comandant companie, batalionul  cu destinaţie specială “Fulger”;În perioada 1993-1994 este  consilier al Ministrului Tineretului, Sportului şi Turismului al R. Moldova; În perioada 1991-1992  este  corespondent special al ziarului “Tineretul Moldovei”. Studii:2012, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creanga”, Licențiat în științe ale educației1996 – Colegiul Militar “Alexandru cel Bun”, Chişinău; 1991 – Liceul “Gaudeamus” Chişinău. Carți pentru copii: Azorel și Motănel, Iepurașul în blugi, Coliba verde, Primul meu abecedar, Abeceluș, Numărătoarea veselă, Picilor despre geometrie, Alfabetul în poezii și desene, Cel mai iscusit florar, Poezii multicolore, Cum te cheamă, pici ghiduș?, Unde cresc cuvintele?.

Cartea poate reprezenta un mijloc optim de creare a unor momente pozitive și prielnice, caracterizate de căldură, suport emoţional, responsivitate faţă de nevoile exprimate de copil, un mijloc optim de consolidare a relaţiei părinte-copil. Crearea unor aşa-zise „ritualuri” de familie în care, împreună cu copilul dumneavoastră, pătrundeţi în lumea fermecată a cărţii contribuie la conturarea unui mediu securizant şi predictibil pentru copil.

Cartea de astăzi este „Abecedarul Meu”, cum în casă am preșcolară gata gata să pășească pe treptele școlii ne-am orientat de data aceasta spre ceva mai fix. Cum ar fi, alfabetul, poezioare și memorări ale unor personaje îndrăgite din poveștile copilăriei mele, „Punguța cu doi bani”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Capra cu trei iezi” și multe alte minunății ce conține această cărțulie!

Cărțulii de acest gen le consider speciale, vă explic și de ce, în primul rând lectura de aici e foarte ușoară și poate fi începută nu doar de preșcolari, dar și foarte succintă și bine structurată în așa fel încât cu mic cu mare să participe la tot ce se derulează! Pentru a atrage atenția autorul a acordat prioritate fiecărei litere în parte, i-a subliniat importanța și printr-un chenar în care copii sunt îndemnați să răspundă la câteva întrebări! Și cel mai frumos fiecare literă e însoțită de câteva note muzicale alături de cântecele de copii plăcute. Cântecul Abeceluș, cântece de leagăn, de iarnă și multe multe altele. O plăcere pentru un părinte dornic să-și învețe odorul multe și într-o ordine corectă. Copii aici vor călători imaginar cu diversele mijloace de transport, vor fi în vacanța la bunici în curtea țărănească, așa prin grădină zbenguindu-se cum doar copii pot face, vor explora pădurile salbatice, aflând locuitorii acesteia, vor studia instrumentele muzicale, vor învăța totul din imaginele superbe, vor merge la menajerie, vor învăța culorile curcubeului și vor fi îndemnați la desen. Vor afla legende. Și o mulțime de lucruri cu adevărat valoroase. Eu ca părinte mă declar mulțumită, pur și simplu unele cărți sunt de lăudat și de lăudat! Mulțumim autorului pentru șansa de a parcurge alfabetul într-un mod amuzant și productiv!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s