Citind-o pe Irina Dumitru. Cartea „Sophie, robotul cu suflet”!

Din nota autoarei: „Mă numesc Irina Dumitru, am 33 de ani și sunt din Buzău. Din 2006 lucrez cu cei mici, care sunt catalizator pentru tot ceea ce fac. Am doi copii și scriu din 2017, de când am devenit mamă pentru a doua oară. În 2018 am publicat pentru prima oară cartea „Sophie, robotul cu suflet”, la editura Studis. În 2020 a apărut cartea reeditată la editura Cassius Books. Sunt pasionată de scris, editare și gramatică. În 2019 am început traducerea cărții mele în limba engleză, proces ce s-a dovedit a fi unul de durată, însă, în curând voi finaliza cu toate modificările de rigoare. Am în lucru două cărți pentru copii de gradiniță și clasa pregătitoare, cărora le-am realizat ilustrațiile împreună cu fiul meu. „Colțișor face clătite” și „Piticul Darius.””

Astăzi cu o deosebită plăcere am parcurs minunata aventură a unui roboțel plin de dulcegării și emoții, o poveste închegată cu multă dragoste pentru frumos și copii, iar toate acestea le-am găsit în cartea, „Sophie, robotul cu suflet”!

89425064-DB05-4E3C-949C-754160726B85.jpeg

Nu întotdeauna cei din jur sunt ceea ce par. Ce-ar fi dacă prietena ta cea mai bună ar fi un robot? Ai ruga-o să-ți facă temele?

Ai începe aventura în care Sophie, robotul construit de doctorul Erick Swartz, în laboratorul secret din Insula Fără Nume, află că a fost construită pentru a distruge lumea? Alături de prieteni, niciun dușman nu este greu de biruit!

Aventuri, distracție, emoții – pe toate le găsim în Sophie, robotul cu suflet. O carte scrisă pentru copii, dar care îi face și pe adulți să o citească pe nerăsuflate.

Am făcut cunoștință cu o Sophie veselă, curioasă și extrem de talentată, ea este imaginea oricărei fetițe normale, cu codițe blonde și un năsuc năsturel; numai că Sophie este mult mai mult decât atât—Sophie este un robot, unul care gândește și, cel mai important, simte. Este mereu dornică de a ajuta și de a-și face prieteni.

Începutul poveștii ei e unul nu prea plăcut, deoarece este făcută din dorința meschină a unui magnat bogat de a controla lumea, însă creatorul ei, cel căruia îi zice „tată” o ajută să evadeze de pe Insula Fără Nume. Astfel fetița împreună cu noi pornește într-o aventură în care va avea multe de învățat. Cum ar fi bunătatea, prietenia, noțiunea de familie, încrederea, curajul, blândețea, îndrăzneala, toate acestea și încă multe altele se vor adăuga la bagajul cunoștințelor micuței noastre Sophie.

În călătoria ei îl află pe bunul Good, pe Natalie și pe mama acesteia Sarah, pe băiețelul din vecinătate, Thomas și pe multe alte personaje care o vor face pe Sophie să se simtă umană, ca o fetiță adevărată.

„Lui Sophie îi plăcea ce auzea. Bunicul o numise fetiță. Nu știa de ce, dar se bucura să fie considerată ființă, nu mașină.”

Aventura roboțelului cu suflet este presărată cu obstacole de tot soiul, de la urmăriri misterioase, la experimente nereușite la școală, însă tot ce au încântat-o pe mica fetiță cu cosițe a fost că a descoperit o familie, care îi este dragă, care o așteaptă „acasă”.

„Se gândea doar la familia și prietenii ei, la școală, la câte mai are de învățat despre lume. Și era fericită.”

Am avut în față o carte plină de emoții, suspans și aventură din care putem să învățăm lecții importante și care ne îmbogățește spiritul moral. Copii au ce prinde de aici, cu siguranță. Eroina noastră Sophie este asemeni unei copile care este curioasă să învețe lucruri noi de la adulții ce o înconjoară. Este de asemenea ca un burețel ce absoarbe din tot ce vede și ce simte, e imaginea bunătății și a inocenței având în vedere că preferă să ajute oamenii decât să fie pusă în situația cerută din constrângere. O cartea care ne-a plăcut cu desăvârșire, pentru asta un mare mulțumim autoarei care a scris această splendidă cartea pentru a ajunge la mulți copii dornici să plonjeze în poveste, în aventură, în magia cuvintelor și în bucuria de a avea aproape o nouă prietenă, pe Sophie.

CBDE0E8D-0254-4E94-B956-FCAD720A6EE3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s