Cartea „Cinci povești”!

O carte e mult mai mult decât o dezvăluire a unei lumi, a unei fantezii, a unei poveşti, a unui început şi a unui sfârşit. O cartea e mai mult decât o lume aparte și unică a unui autor, o carte e mai mult deatât….. în deosebi una de copii. O cartea e un mijloc de a valorifica arta, creația și aventura. În contextul interacţiunii părinte-copil, explorarea acestei oportunităţi poate aduce beneficii care trec peste nivelul transmiterii unidirecţionale dinspre părinte înspre copil a unor informaţii captivante, capabile să stârnească entuziasmul şi să lumineze chipul copilului. Astăzi am trecut sub nota citirii cartea „Cinci povești”, o colecție din cinci istorioare atât ale copilăriei mele cât și a generației noi.

Cine nu știe despre punguța cu doi bani… dar cine nu știe viclenia vulpii?! Cred că marea majoritate a auzit despre sarea în bucate, despre feți frumoși…. am copilărit creativ cu toate aceste minunate creații ale marilor scriitori români. De astăzi o să plonjez în seria de a câte cinci povești și voi încerca să vă îndemn la lectură, la relații părinți-copii prin intermediul citirii.

Actul citirii, vociferării, a exprimării prin dulcegării şi al înţelegerii reprezintă o experienţă stimulantă pentru copil. El va fi fascinat de lumea care se crează printre texte. Prin intermediul acesteia părintele poate facilita dezvoltarea limbajului copilului, prin termeni noi, prin vizualizarea imaginilor superbe, copilul fiind pregătit pentru o descoperire facilă a creativităţii, a flexibilităţii în gândire, precum şi a unor comportamente, copilul va fi capabil să distingă binele de rău, să-și creeze propriile percepții asupra moralelor din carte. În plus, părintele poate descoperi aspecte care ţin de dezvoltarea emoţională şi socială a copilului: cum mă văd eu, ce simt, ce simt ceilalţi, cum mă raportez la ceilalţi.

O carte minunată, plină de ilustrații minunate, de cuvinte arhaice care îmi aduc aminte de copilărie într-un mod nostalgic! 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s