Citind-o pe Raluca Irimie. Cartea „Gloanțe oarbe”!

Din nota autoarei: „Sunt Raluca Irimie și am început să scriu în clasele primare, după ce am citit Cireșarii. Învățătoarea mea, doamna Marinela Natrapei, a surprins aceasta pasiune a mea și m-a pus în contact cu patronul unui ziar local. Un timp am făcut parte din redacția de juniori, publicând în revista Realitatea copiilor, însă, din lipsa de fonduri proiectul s-a blocat. Am păstrat acest interes pentru scris și pentru lumea editorială, contribuind cu articole și interviuri în mediul online și nu numai. Mi-a plăcut mereu să accept provocările, cu toate că încerc să-mi domolesc acest avânt. Aș vrea să călătoresc mai mult și să continui proiecte de impact. Sunt extrem de mulțumită să văd că oamenii din jurul meu cresc, că prind curaj să-și trăiască propriile vieți, după cum li se potrivește. Ca formare de bază sunt psihopedagog și psihoterapeut, dar am activat mulți ani în domeniul business, având ocazia să văd îndeaproape mecanismul prin care rulează o companie. Am acumulat multe experiențe și în calitate de psihoterapeut. Pe viitor mi-ar plăcea să deschid un centru pentru copiii proveniți din medii defavorizate și un centru de psihoterapie. În prezent gestionez editura Cassius Books, prin care o să lansez împreună cu Irina Dumitru mai multe programe și cărți pentru copilași, iar alături de ceilalți autori, Otilia Mazilu și LM Aria, pregătesc multe publicații pentru adulți. Motto-ul meu e: nu se poate să nu se poată!”

Am pornit într-o călătorie literară alături de Raluca Irimie cu cartea „Complicații inutile”, o carte care m-a impresionat surprinzător. Dacă vă amintiți îi avem ca protagoniști pe Albert și Charlotte doi îndrăgostiți angajați într-o relație mai mult toxică decât făuritoare de bine. Drama lor ajunge să destrame prezentul bucată cu bucată ducând-i într-un hău al unor acțiuni periculoase, seduși de o agonie ce-i duc în pragul disperării, și la zdruncinarea relației acestora….

Astăzi însă este despre cartea „Gloanțe oarbe”, cartea care se interconectează cu „complicațiile inutile” din primul volum al autoarei.

„Visul lui era să fie un erou. Credea că asta îi va aduce pacea, dar s-a înșelat. Experiența i-a demonstrat de prea multe ori că, într-o fracțiune de secundă, poate pierde totul. Moartea îi face tot mai des cu ochiul și, ca într-un joc de șah, orice mișcare poate să-i fie fatală. Trecut prin lupte, tortură și crime, își caută un refugiu pe care nici el nu mai crede că îl merită.”

9B7A1221-269B-48F8-845C-1B2AB1028187_1_105_c

Cu noi porniri am crezut inițial că volumul de față îmi va face o prelungire a primei cărți, ei, nu a fost așa, autoarea a avut alte planuri cu noi, iar romanul vine să completeze punând piesă cu piesă pentru a acoperi golurile pe care le-am întrezărit în „Complicații inutile”, conturând un puzzle sumbru, terifiant și care-l agonizează pe Albert. Aici vom găsi descrieri, emoții, pericole și atrocități, iar toate astea în ansamblu vor fi viața lui Albert, experiențele sale anterioare relației cu Charlotte.

Acesta se povestește, ca și cum nimic nu ar avea de pierdut, își zdruncină trecutul, își scoate cărțile pe față și îndură cu stoicism întrebările lui Petros, cel care-i va da verdictul și finalul decisiv. Cartea ne va oferi tabloul unui trecutul tenebros al lui Albert Pascal, cu un tată violent, cu un frate cu înclinație spre distrugeri și răutăți, cu o mamă neimplicată, acesta își caută alinare în relații neordinare și fugare. Ultima sa relație cu Djamila fiindu-i chiar de lungă durată oricum acesta nu se învață minte și își continuă tirada dominatoare cu pierderi ce îl fac înclinat spre acțiuni periculoase, alcool, droguri, răzbunare și impulsivitate. Relația cu Charlotte nu îl prea face să se schimbe,…aș zice, lupul blana își schimbă dar năravurile…. ba. Acesta fiind mânat de evenimentelor care i-au marcat existența și care l-au traumatizat de-al lungul operațiunilor la care a făcut parte, devine un individ feroce, transformându-l într-un paranoic, posesiv din cale-afară, convins că este în drept să fie și judecător și călău, să conducă viața celor dragi și să sfideze legile vieții, deși este angajat M.A.I., iar unele misiuni ar putea fi compromise, din acest motiv. Ce a urmat e de-a dreptul halucinant, nici pe departe scenariul pe care mi l-am construit, iar finalul,… o, finalul e surprinzător, te ia pe nepregătite și îți arată că autorul încă nu a terminat cu tine, te mai zdruncină un pic și te lasă fără replică cu un iz de …va urma!

Recomand cu căldură cărțile autoarei pe care puteți să le comandați de aicihttp://bit.ly/39F35yd

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Citind-o pe Raluca Irimie. Cartea „Gloanțe oarbe”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s