Citind-o pe Theo Anghel. Cartea „Regatul inocenților „!

Theo Anghel s-a născut la București. Scrie încă din copilărie, când inventa pe caiete tip II. Cititorii săi, pe vremea aceea, erau câțiva colegi de clasă care ferfenițeau caietele trecându-le de la unul la altul. În domeniul literar a activat multă vreme ca editor pe diferite site-uri literare, scriind în continuare, dar păstrând manuscrisele în sertar.

În anul 2016, Theo Anghel a fost celebrată ca unul dintre autorii aflați pe val la Târgul Internațional de carte Gaudeamus, chiar de către organizator, Radio România.
În aprilie 2018, Theo Anghel a lansat primul volum din seria Păcatele fiului, care a urmat traiectoria succesului fulminant al primei serii. „Dacă, în general, cărțile oferă rolul de observator, Theo Anghel construiește lumi în care cititorul devine musafir cu dreptul deplin de a trăi și simți totul.” literaturapetocuri.ro

Astăzi am încheiat cu o oarecare reținere Regatul inocenţilor, primul volum dintr-o nouă serie semnată Theo Anghel, de ce spun reținere, mă explic, deoarece m-am îndrăgostit de povestea ce-am aflat-o printre pagini, am rămas captivă, am parcurs emoția, magia și feeria….și mai vreau.

49003968._SY475_

Cartea ne poartă în sânul familiei Toril, o familie numeroasă și iubitoare, cu 12 copii, din Arnor. O avem ca eroină principală pe Nayan, una dintre fiicele Boierului Ishaan Toril și soția sa, Brinda Toril.  O tânără plină de zvâc, cu un spirit băiețos, care adoră să călărească, și să absoarbă aventura prin fiecare por.

“Familia mea nu se deosebea prea mult de celelalte din Arnor. O duceam binișor, chiar dacă în jurul mesei se adunau de trei ori pe zi nici mai mult, nici mai puțin de paisprezece persoane: mama, tata și doisprezece copii.”

Până când în una din călătoriile sale, se apropie prea mult de Pădurea de Smarald, unicul loc în care îi este interzis să se apropie.  Însă cum tot ce-i este interzis o tentează, aceasta se afundă în desișul pădurii, și din întâmplare aude sunete de agonie ale cuiva…. a unei persoane. În fața ochilor i se deschide o priveliște înfiorătoare, o tânără firavă atacată de un mistreț, fără să stea pe gânduri, ucide mistrețul și salvează fata, care este rănită grav… fără mai ocolușuri aduce tânăra acasă. Însă o dată intrată în casă aceasta aduce un lanț de evenimente ce va cutremura din temelii familia Toril.

Spre marea lor surprindere tânăra e elf….

“Dacă ar fi prins elfii pe unul de-al nostru pe tărâmul lor, ar mai fi fost cum ar mai fi fost, dar oamenii sunt mai țâfnoși și mai prostănaci decât elfii și n-o să țină cont de faptul că e vorba de o copilă rănită. Ca să nu mai spun că adăpostirea unui elf de către o familie de nobili e considerată trădare și se pedepsește cu moartea.”

Șocul este însoțit de confizie, apoi de o frică greu de palpa. Sfetnicul familiei, Adain le spune despre tratatul care s-a încheiat cu mulţi ani în urmă între elfi şi oameni, aducând în vorbă şi marea încurcătură în care se află, dar, în ciuda fricii ce îi cuprinde pe toţi, nimeni nu dă musafira afară şi o îngrijesc cum se cuvine.

Liniștea familiei Toril este ruinată din cauza unui eveniment cât se poate de banal, o cerere în căsătorie refuzată însoțită de un aviz de duel, și de o destrămare a familiei prin adulter, moarte, iar ca totul să pară o piatră de moară regele ordonă ca toți băieții familiei să se înroleze. Asta deși legea spunea că unul era suficient. În cadrul discuției, mai multe lucruri ies la iveală și realizăm că este posibil ca răzbunarea să stea la baza acestei convocări. Cum totul se lasă cu sânge, din negura pădurii apar elfii Findor, Raeran, Gladhwen veniți din tărâmul Erfenor pentru a-şi recupera sora, pe Saelind; cei care-i vor fi atât salvatori cât și eliberatori.

“Lumea mea era la un pas de a se schimba din temelii, iar noutatea se profila la orizont în culori sumbre.”

Refugiați pe tărâmul elfilor, cei câțiva supraviețuitori luptă să facă față durerii și să-și mențină speranța că rudele lor încă mai sunt în viață, se hrănesc cu visurile unei noi regăsiri, cel puțin cu cei a căror moarte nu au văzut-o cu ochii lor. Însă ce nu ar face dorința de răzbunare, de dor familial îi atrage să-și facă planuri de a pleca de pe tărâmul în care nu se simt ca casă. Ticluiesc planuri, își pregătesc evadarea, însă întorsătura e mai provocatoare decât m-aș fi așteptat.

Pe lângă toate grozăviile se înfiripează și emoția unei pure iubiri, chiar sub ochii cititorilor se coace o dragoste agonică între tânăra Nayan și prințul Raeran, cel din neamul elfilor, un luptător, un apărător, care și el la rândul lui se simte atras de această tânără curajoasă… În această primă parte a seriei, observăm înmugurirea sentimentelor, dar și lupta acestor tineri contra lor. Însă cum nu ar da se vor lega mai mult decât și-ar fi închipuit, iar starea cărții de … va urma îmi va lăsa un gust de un sfârșit fără final.

Regatul inocenților este o aventură de la început la sfârșit! O lectură deosebită! O călătorie din care nu-ți dorești să te întorci prea curând! O poveste captivantă, foarte bine scrisă și cu personaje care devin memorabile! O cartea pe care merită să o citiți cu drag, iar eu, abia aștept volumul doi……

imagem descoberto por SHΔCHI. Descubra (e salve!) suas próprias imagens e vídeos no We Heart It

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s