În lumea cărților!

“La ce sunt bune cărţile? Îmi vine să răspund: la totul şi la nimic. Poţi trăi foarte bine fără să citeşti. Milioane de oameni n-au deschis niciodată o carte. A vrea să le explici ce pierd e totuna cu a explica unui surd frumuseţea muzicii lui Mozart. În ce mă priveşte, mă număr printre cei care nu pot trăi fără cărţi. Sunt un vicios al lecturii. Am nevoie să citesc aşa cum am nevoie să mănânc şi să beau. Hrana pe care mi-o oferă lectura îmi este la fel de indispensabilă ca şi aceea materială. Resimt fiecare zi fără o carte ca pe o zi pierdută.”

Nicolae Manolescu, Cititul şi scrisul

Cărțile, despre ele s-a scris și eu am să mai scriu. O să depăn cuvinte nestăpânite, o să le descriu …o să le ridic în slăvi. Și știu, o carte bine scrisă este asemeni unui covor fermecat ce te poartă între lumi miraculoase, acolo unde doar textele te pot călători. Fiecare carte este, în felul ei, un univers aparte, bucăți de suflet și porțiuni ce ne fac neegalabili. O carte e o insulă. O oază. Un loc pe care îl asaltăm, îl descoperim, îl parcurgem și în calea noastră luăm de acolo tot ce ne îmbogățește experiența și sufletul. Emoția și visarea. Trăirea și continuitatea prin secole. 

Cărțile sunt cele care scot la iveală din noi ce e mai bun. Mai dezinvolt. Ele pot să descopere adevăraţi genii, iluștri, cuvântători. Ele por gida viitorul și transpune trecutul. Cărțile fac cunoscută iubirea. Patima. Focul pasiunii și sensibilitatea prin cuvinte. Boemul. Cartea este un mod de comunicare şi reprezintă o ordonare a cuvintelor la formele lor cele mai expresive, mai muzicale. A scrie este o artă deoarece trebuie să ai dar pentru a putea să realizezi ceva de calitate. Trebuie să ştii să împleticeşti, să aranjezi cuvintele în aşa fel încât cititorul să fie atras de ceea ce citeşte, şi să aibă posibilitatea să înveţe ceva din conţinutul lecturii. Să rețină. 

Am înțeles de-a lungul vieții mele fluiditatea și importanța cărților, după cum spunea și Charles W. Eliot ….“cărțile sunt cei mai tăcuți și constanți prieteni; sunt cei mai accesibili și înțelepți consilieri și cei mai răbdători profesori”. Asta mi-a confirmat-o timpul și culegerea roadelor personale. Cartea este în viaţa noastră un element central al creării unui psihic sănătos, a unei culturi generale fortificate, este sprijin la momentul potrivit, este uneori ceva mai mult decât un dascăl deoarece cu ajutorul ei putem să descoperim lucruri noi. tărâmuri nemărginite și visarea în ochii unor scriitori iluștri.

Cărțile ne fac mai buni, mai bogați și mai frumoși sufletește!

Kathleen Crowley on Instagram: “Even my shadows like to read... #doyoufollow”-#crowley #doyoufollow #instagram #kathleen #read #shadows

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „În lumea cărților!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s