Citind-o pe Andreea Russo. Cartea „Fata cu vise alb-negru”!

Andreea Russo este o tânăra scriitoare din Republica Moldova, care a debutat în lumea literară la sfârșitul anului 2015 cu cartea: „Amintiri din viitor V-I”o utopie despre destin, trecut și viitor. Volumul I al trilogiei a fost premiat la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret din Chișinău, ediția a XX-a. Russo comunică pe o rețea de socializare cu cititorii săi pentru a afla părerile și așteptările lor. Lucrează cu pasiune asupra visului ei de a deveni într-o zi laureată a Premiului Nobel pentru Literatură. Este pasionată de cifre, psihologie și filosofie, iar înclinația sa din copilărie, aceea de a scrie poezii, a evoluat în dorința de a scrie o carte, ceea ce s-a și materializat. Andreea Russo a publicat deja trilogia „Amintiri din viitor ”și cartea „Fata cu vise alb negru”, cea de care m-am bucurat eu zilele astea.

Cum e să trăiești între alb și negru?…. cum ar fi să te afunzi în visare?

Cartea autoarei Andreea Russo m-a plimbat dintr-o fantasmă în alta, pe cât de simplistă pe atât de întortocheată. Unele file sunt ușor de înțeles, altele sunt îmbibate de mister. O carte visată în viața reală, inspirată din pierdere, frică, abandon, durere, speranță și fantezie.

”Că întodeauna, insomnie. vise alb-negru. Dar cui să-i spun asta?„ 

Fata cu vise alb-negru eBook by Andreea Russo - 9789975415019 ...

O avem ca protagonistă pe Andana, o tânăra puternică, îmbrăcată în negru până la vârful unghiiilor și cu o geacă de piele; toată povestea sa începe cu visele alb-negru, o trăire pe viu și o realitate de care nu poate scăpa. Pe lângă toate cele se vede detectiv, mai puțin tatăl acesteia. Astfel o supune unui test. Îi înmânează un plic cu un caz datat cu 24 ani în urmă, o dispariție stranie, o oarecare Mia, ce a dispărut fără urmă și nu a mai fost găsită.

„Mia este o pianistă remarcabilă. Toți îi prevăd un viitor frumos până în ziua în care dispare fără nicio urmă, în drum spre casă. Timp de 24 de ani nimeni nu o poate găsi. Ce s-a întâmplat? Poate fi elucidat adevărul prin intermediul unor vise? Și chiar dacă acestea apar la o tânără detectivă aflată abia la început de cale? ” 

Viața tinerei protagoniste este blocată între vis și realitate, un mister pierdut în timp, un roman ce taie răsuflarea și ne obligă să ne întrebăm cine sunt cu adevărat oamenii din jurul nostru. Pot doar să spun că treptat lucrurile se așază, oamenii se privesc ca într-o oglindă iar puzzle-ul se fixează acolo unde este nevoie, chiar dacă timpul a trecut și a căscat cele mai adânci prăpăstii. Mia, fie ea Andana se descoperă… se află, se împacă cu ceea ce a fost și urmează să fie.

„Oare culorile ne definesc, oare noi nu suntem ceva mai profund decât simple culori? Dar umbra pe acest fundal negru, nu are nicio semnificație? Iar dacă mă apropii de tine, fac acest pas și încă unul, nu are semnificație? Distanța dintre noi? Uite, mai fac un pas, câțiva centimetri ne despart, dar dacă te sărut, oare sentimentul nu va avea semnificație?”

Recomand „Fata cu vise alb-negru” tuturor celor care speră că o să se regăsească, printre nopțile pline de vise, lacrimi, reproșuri și pustiu, celor a căror curiozitate cerne povești și celor căror insomniile le crează lungi trasee spre lectură!

„Credeam că am pierdut marea ocazie, credeam că există un singur început. Nu există a două șansă… Prostii. Mereu există o șansă, dacă ți-o permiți. Nu timpul, oamenii sau împrejurările constituie un început, ci anume tu.”

Critici literare:

  • „Am citit „Fata cu vise alb-negru” de Andreea Russo printre căni de ceai și decorațiuni de Crăciun, simțind cum romanul în sine mă inundă în scorțișoară. O lectură mai-mult-decât copleșitoare, un roman polițist contemporan care intră, inevitabil, în topul meu de cărți preferate.” – Arianna Suduc, editor BookNation

Un gând despre „Citind-o pe Andreea Russo. Cartea „Fata cu vise alb-negru”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s