Citindu-l pe Guido Van Genechten. Cartea „Iepurașul norocos”!

Guido Van Genechten (19 august 1957) este un autor și ilustrator înflăcărat. Guido Van Genechten este cunoscut la nivel mondial pentru cărțile sale de imagine. În 1995 au apărut primele serii de cărți pentru copii mici și preșcolari. Cea mai faimoasă figură proiectată de el este, probabil, iepurașul cu urechea floppy Rikki.

Guido Van Genechten a studiat tipografia și a lucrat mulți ani în sectorul grafic, unde s-a preocupat în principal de aspect și editare. Între timp a luat lecții de desen, pictură, grafică și fotografie la academia de artă din Mol. Cărțile sale pline de imagine au apărut în multe limbi. În 2010, cartea sa Wiebelbillenboogie este selectată pentru Zilele Naționale de Lectură.

Închid ochii și mă văd cumva o dată, o mogâldeață brunetă care își încărca brațele de cărți. Ațâțam toată casa și umblam tot trăgând de rochia mămicii: “Mami ai timp să îmi citești? Acum sub vraja vremii am patru ochi curioși care mă tot trag și rugători mă îmbie la lectură… iar eu ca o cititoare deja formată nu mă pot abține să nu le citesc piticilor mei! De fapt când cer să le lecturez, când umblă prin bibliotecă și își tot aleg cărți simt o așa mândrie, de nedescris!

Astăzi ne-am delectat în plină dimineață cu cărțulia viu colorată a autorului Guido Van Genechten, „Iepurașul norocos”! Am primit o deosebită plăcere să aflăm poveste micului iepuraș, aventurile lui și regăsirea.

Iepurasul norocos

Iepurasul norocos

Îl avem ca erou principal pe iepurașul Edi, un pufoșel care la el totul e lung cu excepția codiței. Acesta zi de zi se lăsa condus de năsucul lui iscoditor, adulmecă mâncarea și aerul curat, acesta îl face să descopere mereu lucruri noi și, firește, cei mai dulci morcovi. Dar, într-o bună zi, năsucul l-a ajutat să descopere ceva neprețuit, cu adevărat magic… magic. Ce a fost, sau cine vă îndemn să aflați… cert e că pitica mea a rămas încântată… iar împreună cu celelalte animale vom duce la bun sfârșit povestea iepurașului Edi! Un sfârșit fără final….

„Povestea e aşa de frumoasă, încât mă simt de parcă aş fi fost acolo.” – Ariciul Toni

„De câte ori o aud, mă emoționează până în vârful codiței.” – Şoricica Mia

 

Iepurasul norocos

Iepurasul norocos

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s