Citind-o pe Andreea Roxana Rusu. Cartea „Eu și Virusul Hai-Hui”!

Roxana Andreea Rusu a absolvit Psihosociopedagogia și apoi Masterul în Managementul Resurse Umane, la Universitatea din București. A colaborat cu mai multe publicații naționale și a condus o revistă de sănătate și stil de viață. A publicat peste 1000 de articole despre parenting și psihologia copilului. Este fondatoarea site-ului http://www.AmNăscutAcolo.ro, în jurul căruia a construit din 2010 o comunitatea formată din specialiști, gravide și mii de mămici care și-au publicat experiențele nașterii, creionând o „radiografie” a sistemului de sănătate public și privat, din perspectiva pacientei. Recent a inițiat demersul #CopaculCărților, stimulând zeci de școli din toată țara să promoveze lectura în rândul elevilor. Are în palmares două cărți deja publicate, „Andrei și Pietricica Prieteniei” și  „Eu și Virusul Hai-Hui” cea care am descoperit-o zilele acestea și care ne-a încântat de-a dreptul!

Această carte ne-a putut da șansa să comentăm în întregime situația actuală fiind povestită pe înțelesul celor mici deoarece e prevăzută pentru contingentul de vârstă 3-14 ani și de ce nu și pentru părinți și educatori. În funcţie de vârsta copilului puteţi răsfoi cartea şi să comentaţi împreună imaginile sau să citiţi câte un paragraf la fiecare răsfoire. După ce aţi terminat de parcurs cartea încercaţi să comentaţi conţinutul acesteia, întrebaţi care au fost pasajele care nu le-au înțeles copii, sau care i-a impresionat cel mai mult, ilustraţiile care i-au atras atenția. Aceste discuţii îl ajută pe copil să îşi dezvolte simţul de observaţie, imaginaţia şi simţul critic.

„Eu și Virusul Hai-Hui” este o carte inteligentă (smartbook, prin scanări QR-ex: QR Scanner) descoperim cântecele și filmulețe educative ale unor copii ce explică cum își umplu timpul util în mediul casnic), găsim secțiuni cu lucruri de urmat, de reținut, de luat în seamă.

Cartea este un ghid perfect pentru întreaga familie, în privința comunicării și atitudinii față de copii, pe timpul pandemiei. Aceasta reflectă în întregime tot cu ce ne confruntăm la zi, starea emoțională a copiilor față de stresul părinților, nedumerirea prin faptul că viața a luat o întorsătură neplăcută și complet diferită de ceea ce ne-a obișnuit timpul pe parcurs. Cum trebuie să acționăm cu calm și înțelegere la unele norme impuse pentru protecția socială și individuală.

Autoarea ne îndeamnă să ținem un program zilnic bine organizat și o planificare a activităților școlare, care să alterneze într-un mod echilibrat cu timpul liber și comunicarea virtuală continuă cu prietenii și colegii. Ea ne încurajează că o să ne descurcăm! Că nu suntem singuri! Să ne păstrăm sănătatea prin, să stăm acasă! Să nu ne descurajăm și să ținem familia împreună!

Să oferim iubire și speranță celor care nu au pe nimeni alături.
Să facem o bucurie celor care așteaptă un telefon de la noi, sunându-i acum!
Să împărtășim cu cei dragi bucuriile și să le dăm speranța că #totulvafibine!
Fiecare clipă poate fi o binecuvântare: trebuie doar să fim mulțumitori!
Așadar, priviți partea frumoasă a acestor timpuri: „cântați, zâmbiți, rugați-vă și mulțumiți!”

Recomandăm cu drag cartea, e actuală, directă, informativă, organizată literar psiho-pedagogic și de o utilitate vitală în timpurile prezente. Mai cu seamă că e explicată pentru copii, cei care privesc întotdeauna diversele probleme din unghiuri „sensibile”. Susținem lectura casă, susținem că #TotulvafiBine!

Critici literare:

  •  „Trăim timpuri inedite, diferite față de ceea ce am trăit până acum, dar cu toate acestea, putem privi partea bună a ceea ce se întamplă: să stăm acasă, alături de părinți și copii, să ținem familia împreună, ceea ce nu am facut foarte des! Fiecare masă în famile poate fi un motiv de bucurie, fiecare seară petrecută urmărind un film, o piesă de teatru, un documentar sau chiar bucurându-ne de un joc distractiv, toate acestea ne pot da tihna de care chiar aveam nevoie fără să știm.” Prof. Elena Maria Nicolai

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este tempimg-2-3.jpeg

Cartea o puteți achiziționa de, Aici!

Sursa foto: pinterest.com

 

3 gânduri despre „Citind-o pe Andreea Roxana Rusu. Cartea „Eu și Virusul Hai-Hui”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s