Citind-o pe Nana Piț. Cartea „Simona și racheta ei magică”!

Astăzi ne-a bucurat compania cărții despre o fetiță blonduță cu ochii albaștri, pe nume Simona. Toată povestea ei pufoasă am decoperit-o în Cartea „Simona și racheta ei magică”. O plăcere nu alta!

Toată acțiunea se învârte în jurul micii Simona, fetița cea care în locul jucăriilor și chestiilor inutile alege tenisul ca joacă și degajare. O îndeletnicire de toată lauda aș zice eu… Într-o zi când se antrena la bunici în curte racheta ei de tenis a suferit un accident cumplit și s-a rupt. Mare nenorocire pe capul fetiței. Era pentru prima dată după mult timp când Simo adormea cu lacrimi pe obraji îmbrățișând un ursuleț primit în dar de la părinții ei de ceva vreme și pe care-l neglijase cu desăvârșire. Micuța a adormit cu gândul la o nouă rachetă de tenis și spre surprinderea ei în dimineața următoare s-a trezit cu o racheta nou nouță de tenis. Ce bucurie…
Ceea ce Simona nu știa era că această rachetă nu era un dar de la bunicii săi; era o rachetă de tenis magică, care a purtato pe campioana noastră spre drumul gloriei. Datorită acestei rachete a călătorit în lumea și Regatul Drăgălașilor, mai aproape de curcubeu, unde ia cunoscut pe Vanilie și Scorțișoară, pe Marele Mustăcios și Iepurașul Iliuță, și cu siguranță pe mulți mulți alții. Pe lângă lecțiile luate pe tărâmul magic aceasta află că Drăgălașii sunt într-o luptă de teritoriu cu Nesuferiții și, desigur, mica fetiță cu ochii albaștri cucerește și pe unii și pe alții, salvând lumea întreagă..

Da, ați auzit bine! Intenția Nesuferiților era să atace și să cucerească tărâmul Drăgălașilor cu cea mai mare armată de baloane pe care și-ar putea-o imagina cineva. Simona și Drăgălașii priveau cu gura căscată norul extrem de colorat și sclipicioas care se bulucea spre ei…”

Au loc momente frumoase în Regatul Drăgălașilor pe care Simona le savurează din plin. De fapt și noi alături de ea. Am parcurs o călătorie cu miros de gem de căpșuni și vată de zahăr. Un drum ce în cale ne-a ieșit Vuvuzela și baloane colorate. Confeti, gogoși lipicioase și lăptic. O aventură delicioasă aș zice. Nu o să vă dezvălui mai multe, însă tot ce urmează o să îndrăgiți cu siguranță, cu mic cu mare vă las să descoperiți această frumoasă aventură a Simonei cu Drăgălașii și Nesuferiții, și în special ve-ți afla drumul anevoios și plin de activități a acesteia în drumul său spre victorie și trofee!

Cartea ” Simona și racheta ei magică” este la Editura Integral aceștia invitându-ne să  aflăm singuri aventurile frumoasei fetițe cu ochi albaștri! Noi o recomandăm cu drag!

Critici literare:

  • De la Alice în țara minunilor nu s-a mai scris așa ceva. (Equator Publishers)

Cartea puteți să o achiziționați de Aici!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s