Citindu-l pe Vlad Stoiculescu. Cartea „Aventurile Căpitanului Ronț”!

Vlad Stoiculescu s-a născut la 3 august 1987, în Râmnicu Vâlcea, cel mai important municipiu românesc cu doi „â” în nume. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, a poposit ani de zile în ograda publicității. Acum, Vlad își câștigă existența în marke­ting, scriind mult, vorbind cu emfază și făcând exerciții de pronunție a propriei funcții. În ultimii doisprezece ani, trăiți cu entuziasm în București, autorul și-a făcut timp să perturbe armonia spațiului online, publicând constant pe blog, dar și să se implice în multiple proiecte jurna­listice și chiar în proiecte de game design. Aventura lui cu beletristica este de-abia la început, Jucării Stricate fiind primul său roman, după două cărți pentru copii și o scurtă colecție de nuvele. Pe Vlad îl puteți citi la http://www.krossfire.ro și urmări pe site-ul de autor http://www.vladstoiculescu.ro.

Noi astăzi am fost purtați de un minunat hamster în pornirile sale îndrăznețe, într-o călătorie nebădăioasă în care ne-am simțit minunat! Și totul în cărțulia „Aventurile Căpitanului Ronț”!

Știți că sunt o mare susținătoare a cărților de toate tipurile, în special a celor pentru copii, de aceea în biblioteca mea și în special a copiilor sunt colțuri destinate cărțuliilor încărcate de poveste, de visare și fantasme copilărești. Despre eroi înaripați și vrăjitoare cumplite, despre puști simpatici și animale curajoase. Despre prinți și prințese și tărâmuri minunate!

Astăzi cu ajutorul Căpitanului Ronț am parcurs o serie de întâmplări fantastice și comice, însoțit de un echipaj numai bun de aventură. Ronț e un hamster pufos și drăgălaș care datorită petei negre din jurul ochișorului stâng se crede mare pirat, mare descoperitor mare cercetaș. Iar într-o zi când băiatul Codruț, cel ce are grijă de el, îi vorbește despre pirați și călătorii, visarea micului rozător se accentuează, astfel se vede în ipostaza unui pirat feroce, și cu propriul echipaj. Își închipuie marea și comorile ei. Alături de Toni – porcușorul de Guineea ce locuia în aceeași casă cu el, Bela – veverița din copacul de lângă casă și Otto – dihorul prietenos din grădină, pornește în căutarea comorii ascunsă de porcii mistreți în livadă. În drum spre comoară au de înfruntat fel și fel de peripeții în care curajul le este pus la încercare, dar împreună trec peste toate. Cu îndrăzneală și dârzenie. Pe drum, cei patru întâlnesc și alte animale și trec prin diverse pericole.

Ce a urmat e o încântare, iar micul șoricel vă îndeamnă să călătoriți alături de el, să înfruntați pericole nemaivăzute, să răspundeți celor mai grele ghicitori și să căutați misterioasa comoară. Sunteți curioși să aflați destinația? E în adâncul livezii, unde cei prezenți vor avea parte de o surpriză și de o lecție, vor înțelege prețul prieteniei și al ajutorului reciproc.

Curioșii sunt cuceritorii lumii, iar cu ajutorul poveștilor cu semnificații și a eroilor săi bine expuși, copiii învață mici lecții din și pentru viață. Astfel cărțulia de față ne-a învățat mesajul prieteniei, a sprijinului reciproc, a încrederii și a spiritului de echipă! Noi am primit o încântare citind această cărțulie, iar acum, cum noi nu avem astâmpăr, ne-am pornit împreună cu Ronț, în cea de-a doua carte a sa „Căpitanul Ronț și Regele Norilor”!

Cartea puteți să o achiziționați Aici!

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Citindu-l pe Vlad Stoiculescu. Cartea „Aventurile Căpitanului Ronț”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s