Paradisul copilăriei!

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, al purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, conform adoptării Declarației pentru Protecția Copilului.

Așadar, astăzi și nu doar de Ziua Copilului este un prilej în plus pentru ca părinții să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional. Astăzi și nu doar e o ocazie potrivită pentru a lenevi, și a ne prosti alături de piticii noștri, prin glume, jocuri, desene, aplicații și o groază de idei instructiv-educative prin care cei mici să fie eroi de poveste.

Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, ei merită timpul și afecțiunea noastră, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. Să ne fie curcubeu viața. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi, că ne sunt dragi și neegalabili. Și nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Eu încă mă simt copil în plină maturitate. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să i se scurgă copilăriile prin vene, să fie năzbâtios și plin de zvâc.

1 iunie pentru mine este o zi minunată, cu o conotație aparte, poate că încă sunt plină de „idei năstrușnice”, sau poate că am cei doi pitici aproape, cert e că văd în această zi, de fapt în toate o magie aparte, chiar specială. În primul rând e o zi ce simbolizează mai mult decât baloane și înghețată, e cu o istorie aparte, în al doilea rând e ceva ce se serbează în deosebi la noi în familie, am două bucurii ce nu încetează să-mi amintească cât sunt de norocoasă, în al treilea rând e prima zi de vară, anotimpul meu preferat, cel în care m-am născut, oaza mea de destindere și bucurie sufletească. Și nu putem nega, toți ne-am născut copii, pentru fiecare, în parte, a fost prima etapă a vieții și merită celebrată cu sfințenie. Oricând!

Dragi copii, cu mic cu mare, la mulți ani!
Să nu vă doriți să creșteți prea curând! Să nu vă cereți prea mari. Totul la timpul potrivit. Ce n-aș da eu să mai fiu încă o dată copil!
Nu vă lăsați copilăria abandonată, trăiți-o, savurați-o, explorați-o!
Nu vă gândiți la lucruri de adulți, tot ce e la voi e de poveste, tot ce vă aparține e de visat! Apreciați doar.

Dragi adulți, am crescut, dar cred că insuficient, oricum acolo în adâncul sufletului vom rămâne veșnic copii, temători, sensibili și plini de vise, … la mulți ani părticicăi celei din noi care a rămas cu tentă de copil! Să nu vă pierdeți nicicând zvâcul din voi!
Fiecare copil reprezintă un nou mesaj din ceruri. Tu, copile, ești viitorul! Speranța în zile mai fericite! Tu, copile, ești un simbol al tuturor promisiunilor. La mulți ani de 1 iunie!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s