Citindu-l pe Postolache Costel. Cartea „Abecedar în Versuri”!

Costel Postolache este Fondatorul Editurii Integral. După spusele dumnealui: ”Sunt foarte mândru de faptul că sunt unul dintre puținii manageri de editură care pot face cu mâna lor o carte, de la cap la altul”.

Din nota autorului: „În anii de liceu eram cel mai bun la literatură dintre toți elevii clasei speciale de matematică, am fost olimpic național la literatură. În 1973, revista Flacăra mi-a publicat o scrisoare care a fost considerată de mulți contemporani drept un manifest al unei generații rebele. Scrisoarea a fost semnată cu pseudonimul meu literar, Octavian Nemira. Nu întâmplător editura născută peste 20 de ani a purtat acest nume. În momentul în care am abandonat cariera geofizică, în 1992, eram doctorand și șeful secției de Prospecțiuni Gravimetrice la Prospecțiuni SA. La acea vreme făceam multe lucruri: eram redactor-șef al Ziarului Științelor și al Călătoriilor – revista înființată de Luigi Cazzavilan și reînființată de Valentin Nicolau –, publicasem două cărticele pentru copii, eram dealer al companiei de software Borland, făceam geofizică și lucram la teza de doctorat. Dar cariera în publishing am început-o pe 28 aprilie 1990, ca vânzător de ziare în Parcul Herăstrău. În trei zile de weekend, am vândut aproape o mie de exemplare din Ziarul Științelor și al Călătoriilor și am câștigat echivalentul unui sfert din salariul meu de șef de secție la Prospecțiuni. Cum spunea un stimat fost coleg de la Nemira, în fiecare editor se ascunde un scriitor ratat. Probabil că în 1992 a fost momentul în care am acceptat acest posibil adevăr.

Integral a fost întotdeuna proiectul meu personal, jocul în care mă refugiam în pauzele dintre alte angajamente mai mari. La Integral am făcut cărțile care mi-au plăcut, fără constrângeri bugetare ori de plan editorial. Aici am putut să mă joc de-a publishing-ul de la A la Z. Toate cărțile publicate de Integral până în acest an au fost realizate… integral de mine, de la contractare și până la pre-press. Sunt foarte mândru de faptul că sunt unul dintre puținii manageri de editură care pot face cu mâna lor o carte, de la un cap la altul. Integral este ultimul meu proiect editorial. Era firesc să termin cu ceea ce am început.”

Cât de curând am finisat cartea „Super-eroinele basmului Românesc” de Postolache Costel, o carte ce ne-a purtat pe valurile unor magice amintiri cu tentă pur românescă. Am desprins printre pagini magie și poveste. Astăzi însă am fost mai productivi, și am pornit pe căile cunoașterii cu cartea „Abecedar în versuri”!

Întotdeauna am apreciat cărțile instructiv-educative care nu dispun de pagini o mulțime și texte greu de asimilat din partea preșcolarilor sau școlarilor mici. Iar astăzi am fost plăcut surprinsă să descoper o cartea ce conține atât informație utilă și mai ales dirijată prin poezie, desene haioase, cât și posibilitatea ca piticii să coloreze ceea ce e mult mai atractiv pentru cei mici.

Fetița mea, mica mea preșcolară care mai are încă câțiva pași și va ajunge școlăriță cu drepturi depline a răsfoit cu entuziasm cartea, a râs și a plonjat printre litere cu încântare. Și eu ca părinte am observat din diverse cărți, că cea mai bună metodă de educare și învățare e ca totul la copii să fie prin joacă, desen, aplicații, prin poezii simple, agreabile, în care cuvintele relevante sunt subliniate în text. Pentru a fi învățate, pentru a fi vizualizate și prinse de ochișorii ageri a celor mici. Cartea invită micii exploratori să își fixeze cunoștințele prin activități de colorare, conturare a desenelor și de scriere a literelor învățate, pe grila de practică care e destul de utilă, pentru mânuțele lor dibace. Noi am aflat printre imagini și câțiva eroi care ne-au atras atenția și careva versuri care ne-au stârnit amuzamentul: „Ogarul și oaia s-u pus la-ncercare, Cine aleargă mai tare? Omida-i arbitru.. Și-o sticlă de-un litru; E semn de plecare. Fi-va oaia câștigătoare? Oare?”.

De la cele mai simple intonații, cuvinte, culori și forme, cartea ne-a introdus abil în tema alfabetului, ne-a subliniat esențialul și ne-a încărcat de lucruri utile necesare pentru preșcolari și acei mici ștrengari dornici de cunoaștere. Broșura poate fi folosită tot atât de părinți cât și de educatori, ca o resursă educațională auxiliară în mediul instructiv.

Realizate de un colectiv de autori experimentați, lucrările prezintă, într-un cadru educațional unitar, un conținut atractiv deopotrivă prin grafică și joc literar, oferind micilor cititori un mod plăcut și instructiv de a-și petrece timpul, jucându-se și învățând cu plăcere și distracție. Cum știu piticii mai bine. Noi recomandăm cartea cu căldură!

Cartea puteți să o achiziționați, Aici!

Sursa foto: pinterest.com

 

Un gând despre „Citindu-l pe Postolache Costel. Cartea „Abecedar în Versuri”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s