Citind-o pe Nicola Kinnear. Cartea „Un strop de Curaj”!

Nicola Kinnear este o scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii din Marea Britanie.

Cât de curând am primit de la Cufărul cu povești o minunată povestioară, o carte de care te poți îndrăgosti doar uitându-te la copertă. O astfel de ilustrare confortabilă, drăguță și o paletă de culori calde, de toamnă! O plăcere literară nemaipomenită…

Povestea ne relatează viața unui iepuraș speriat de marea lume, dar vine și timpul său de a merge într-o aventură, iepurașul își mănâncă temerile și se aventurează în căutarea prietenii sale căreia îi duce dorul. Această aventură pentru început nu-l atrage, fiind speriat de toate zgomotele și necunoscutul ce-l înconjoară, nu se simte deloc amuzant, însă treptat urmează sfatul șoricuțului și face exact ceea ce ar fi făcut micuța curajoasă, Luna. Logan pornește în prima aventură din viața sa. Dar afară îl așteaptă o lume uimitoare și nu e nevoie decât să-și ia inima în dinți ca să o descopere. Treptat ce parcurge noua sa traiectorie de căutare acesta prinde gustul plăcut al noului, al aventurii, al libertății.

Cel mai amuzant lucru este că atunci când am citit această cărțulie, instalați toți în pat gata pregătiți de a asculta, cu mic cu mare am avut nevoie de o cutie de prăjituri, la fel ca în carte, cum micuțul Leon a gătit biscuiți… salvând-o pe amica sa. Astfel depășind toate barierele fricii. Iar cea mai atrăgătoare ilustrare este cu un lup uriaș desenat chiar și pe două pagini ale cărții, ne-au impresionat formele, coada lui stufoasă, și desigur, reacția „fiorosului” lup. A fost foarte îmbucurător faptul că această poveste nu este stereotipă. Este plăcută, liniștitoare, pozitivă.


O poveste amuzantă și reconfortantă, care ne arată că suntem cu toții mult mai curajoși decât ne imaginam. O poveste minunată despre prietenii, aventuri, o hotărâre de a-ți transcende temerile și de a încerca ceva nou. Și cei mai timizi copii pot fi inspirați pentru a găsi curaj în ei înșiși. Recomandăm cu drag cărțulia!!!

Povestea poate fi ascultată, Aici!

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Citind-o pe Nicola Kinnear. Cartea „Un strop de Curaj”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s