Potențialul copilului prin iubire!

În timpul actual cu „statul acasă” fiecare dintre acei părinți cu copii au înțeles multe! Foarte multe, cred. Ca adulți fiind am priceput succesul și insuccesul, lacunele educaționale și felul nostru corect/incorect de a educa copii noștri, sigur, nu se referă la toți, doar la partea care „nu mai rezistă”. Nu neg că în ultima perioadă neliniștile sau accentuat, starea de nervozitate ne apasă până la pământ, cumva artificial se plonjează pe gheață subțire, însă nu-i totul chiar atât de rău.

Părinţii iubitori care anticipează şi care îşi fac un plan concret pe măsură ce îşi cresc copilul vor reuşi să şi-l transforme într-un prieten pe viaţă. Sânt convins că asta doriţi şi voi. Chiar dacă deocamdată aveţi impresia că vă aflaţi într-o mare încurcătură, există soluţii. Ross Campbell 

Într-o familie în special e armonie, fie ea cu un copil sau doi sau mai mulți, exprimarea consecventă a emoțiiloe, a iubirii faţă de copil stă la baza educaţiei eficiente. Nu contează dacă ea variază ca formă de exprimare în funcţie de timp şi spaţiu. Ceea ce contează cu adevărat este ca părinţii să satisfacă nevoile copilului şi ca acesta să se simtă iubit cu adevărat. Într-un mediu în care iubirea este exprimată verbal, nu doar prin acțiuni, copilul are puterea de a-și dezvolta întregul potențial. Pur și simplu înflorește. Prin exprimarea emoțiilor noastre, copilul își va dezvolta un sistem de siguranță în așa fel încât să aibă deplină încredere în forțele lui. În potențial. În vise. În pornirile sale viitoare. În conduita exprimată și în descoperirea de sine.

Nevoile esenţiale ale copiilor nu se modifică. Sigur că există factori care se schimbă — contextul, factorii externi şi modalitatea de exprimare în funcţie de societatea respectivă — iar modificările pe care le-am constatat în ultimele decenii îi îndreptăţesc pe părinţi să se îngrijoreze, complicîndu-le foarte mult delicata misiune de a-şi creşte copiii. Adesea, societatea pare că face front comun împotriva a ceea ce încercăm noi să realizăm acasă. Şi totuşi, în ciuda acestei realităţi, trebuie să nu uităm: nevoile fundamentale ale copiilor rămân aceleaşi. Cea mai importantă nevoie constă în faptul că ei vor să se simtă iubiţi. Și pe lângă asta, trebuie să-i susținem, să le oferim căldura necesară, gingășia, mângâierea. Exprimarea verbală a iubirii față de copilul tău, reprezintă stâlpii de siguranță pentru un viitor autentic al acestuia. „Te iubesc”, „Sunt mândru/ă de tine”, „Sunt aici pentru tine”, ”Știu că vei reuși”, sunt doar câteva exemple care ar trebui să existe în fiecare familie, atât în relația dintre copil și părinte, cât și în relația dintre adulți.

Iubirea adevărată înseamnă bucurie, ea ne face să ne trezim dimineață cu sentimentul că avem un rost în lume, și ca adulți și ca copii, această împăcare prin iubire ne umple cu emoții pozitive și idei creative, ne dă farmec, ne dă puterea de a reuși chiar și în situații nefavorabile, ne face să sperăm, să ne ajutam semenii și să vedem partea frumoasă a lucrurilor din jur, iar cea mai mare contribuție e să ne facem copilul/ii fericiți, și cu zâmbetul pe buze.

Iubirea necondiţionată este iubirea totală care acceptă şi confirmă existenţa copilului aşa cum este el şi nu datorită a ceea ce face el.”~ Garry Chapman

Fotos de meninas que não são princesas – são muito mais divertidas do que isso!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s