Citind-o pe Stefanie Dahle. Cartea „Zâna Căpșunică. Vise plăcute, dragă Lună!”

Stefanie Dahle (născută la 18 iunie 1981 la Schwerin, ca Stefanie Maxi Julie Dahle) este o autoare și ilustratoare germană pentru cărți pentru copii. Una dintre lucrările ei cele mai cunoscute este figura lui Erdbeerinchen Erdbeerfee. Locuiește cu soțul ei în Heath-ul din Lüneburg. De mică aceasta de prin grădiniță, pictat pereții și tapetul camerei. Din 2001, Dahle a studiat ilustrarea la Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg în domeniul designului. Din 2006 a lucrat ca ilustratoare și autor independent pentru diverse edituri de carte pentru copii și tineret. Dahle este căsătorită și continuă să folosească numele de fată ca nume de scenă.

Cartea noastră de seară de această dată e Zâna Căpșunică. Vise plăcute, dragă Lună! o minunăție gingașă a poveștii. O avem ca eroină pe Căpșunica, nefiindui somn aceasta pornește într-o călătorie de poveste, iar cu ajutorul măgărușul viselor care o ia în trăsura sa și astfel se începe explorarea Țării de unde curge laptele și mierea și în Țara unde dorm toți ursuleții de pluș.

Zana Capsunica. Vise placute, draga Luna! - Stefanie Dahle - eMAG.ro

E noapte, stelele strălucesc pe cer, dar Căpșunica nu poate să adoarma. Oare ce e de făcut? Zâna îl cheamă pe prietenul ei Cazimir, care o poartă în zbor spre tărâmul magic al viselor… Acolo o așteaptă surprize cu adevărat minunate. Dacă vrei să le descoperi, nu trebuie decât să o însoțești și tu…

În drumul ei o găsește Luna întinsă pe iarbă care hapciu-hapciu e răcită, și nefericire…, aceasta nu poate să strălucească pe cer cum o face de obicei. Cum Căpșunica nu poate lăsa asta așa cum e, îi vine în cap o soluție genială, mai exact să adune mai multe stele ca să formeze o lună nouă, ca ajutor pentru cea suferindă, astfel încât să îi acorde acesteia o zi să se facă bine, și ca în seara ce va urma să troneze acolo unde îi este locul și să  strălucească cu forțe proaspete. Totul e minunat la această carte, e dătătoare de energii pure, cu steale căzătoare, cu prietenie, cu ajutor cu multe personaje drăgălașe ce își fac apariția pe traseul Căpșunicii. Cu imagini viu colorate cartea de față ne-a fost un deliciu înainte de somn….

O recomandăm cu mare mare drag!

5 Ways We Can Teach Our Children To Be Financially Responsible In The Future                                                                                         Mo
Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s