Citind-o pe Alexandra Lopotaru. Cartea „De unde știi cum mă cheamă?”

Pe autoarea Alexandra Lopotaru am descoperit-o cu plăcere prin intermediul blogul ei, Povești din Bebelonia, și desigur pe un site de socializare, astfel m-am gândit să o aflu mai departe, citindu-i și cartea „De unde știi cum mă cheamă?”.

Din nota autoarei:„Jurnalist, blogger și mama de Luc, amorezată din nord până în sud de familie și scris. Prima mea poveste pentru copii, \”De unde știi cum mă cheamă?\”, dedicată cu tandrețe băietelului meu, a pornit chiar de la un moment real al existenței mele, când pe la patru-cinci ani mi-am pus această întrebare naivă. Eram oare cine îmi spuneau toți că sunt? Povestioara vine să ne reamintească despre inocența pe care fiecare copil o aduce în lume, despre adâncimea imaginației lor, despre puterea prieteniei cu viețuitoarele și, în agală măsură, despre curiozitatea ce ghidează și dezvoltă piticoții noștri. Deși este circulară, finalul este cât se poate de deschis…”

De unde stii cum mă cheamă? 0

De unde stii cum ma cheama? - eMAG.ro

Cartea e o oază plăcută în care parcurgem pas cu pas aventura unui băiețel, prin curiozitatea lui, prin dărnicia și curajul său. Fiind o carte lejeră am parcurs-o cu o desăvârșită rapiditate dar și cu o plăcere nemărginită. Potrivită pentru vârste mici, dar și pentru adulții dornici de recreere, cu ilustrații simpatice și captivante, aceasta ne poartă pe tărâmul decelușului Luc, cel care dorește să afle de ce e el Luc și nu altcineva, cum îl deosebește mami de ceilalți, și de ce așa dar nu altfel. Mda… probabil la rându-mi am avut și eu această întrebare. Acum după citire în mare încurcătură m-a pus autoarea, am relatat și eu cu vârf și îndesat „povestea numelui” a fiecăruia dintre copii mei, cum altfel. Însă să știți, chiar am avut ce povesti. 

„Este vară și e sezonul cireșelor. Luc, un băiețel blond și generos, se întâlnește sub soarele arzător cu mai multe animale. Toate știu cum îl cheamă. E curios să afle cum de ele îi știu numele. Întâi întreabă o rândunică, apoi un melc, apoi o rață, apoi un motan. Acesta din urmă îi răspunde „E simplu, de la mama ta. Îmi vorbește toată ziulica despre tine, ca o moară stricată: Luc e cuminte, Luc e frumos, Luc e deștept, Luc, Luc, Luc!” Curios, băiețelul o întreabă pe mami de unde știe cum îl cheamă. „Dacă sunt altcineva și nimeni nu știe?” Închizând cercul poveștii și lăsând finalul deschis, mama îi răspunde „Știu sigur că așa te numești. Mi-a șoptit o rândunică…”.”

Recomandăm cu drag cărțulia, e mai mult decât o poveste, e despre conectare și comunicare, despre relația mamă -copil. „De unde știi cum mă cheamă?” e o carte care va umple inima mamei de bine iar copilul va fi alături să redea bucuria înzecit. Autoarea a dat dovadă de măiestrie în a descrie aceste momente fluid și pe înțelesul celor mici. Și să nu uităm, fiecare poveste începe cu un nume…

De unde stii cum mă cheamă? 1

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Alexandra Lopotaru. Cartea „De unde știi cum mă cheamă?””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s