Citind-o pe Sanne Dufft. Cartea „Magnus și leul nopții”!

Autoarea Sanne Dufft, născută în Darmstadt, 1974. Autoarea povestește: „De când eram copil, știam că când voi crește mare voi ilustra povești. Ei bine, la început nu am făcut-o: am devenit terapeut de artă în schimb, am lucrat cu copii, am avut eu trei copii minunați – și am desenat și pictat pentru ei. În 2013, am decis să-mi trăiesc visul copilăriei și să devin ilustrator. Lucrez pentru o revistă pentru copii aici, în Germania, și „Der Sandelefant” de Rinna Hermann, prima carte de imagine pe care am ilustrat-o a fost publicată de Urachhaus, Germania, în februarie 2015. În 2016, am ilustrat „Nathan de kleine herder” de Ali Hilberts, publicat de Cristofoor în Olanda. Și în martie 2017, a fost publicat „Magnus under Nachtlöwe” – prima carte despre care am mai scris.
Să fiu selectat unul dintre cei doi participanți la Premiul Tomie dePaola 2014 m-a făcut foarte mândră și fericită. Mă enumăr și ca câștigătoare a Concursului european de portofoliu chiar și în 2015.”

Pentru început am pornit călătoria noastră în minunata lume a autoarei cu cartea Magnus și leul nopții, o cărțulie simpatică despre un băiețel ce îi e frică să doarmă singur, de fapt ca mulți alți copii, am și eu unul în casă…. ce mai tratative ducem!

Magnus si leul noptii - Sanne Dufft

Cartea ne relatează povestea lui Magnus, a unui băiețel care are frică de a sta singur și a adormi. În plus, Magnus și leul nopții este o poveste care-i ajută pe copii să-și depășească frica de întuneric. A fost mega motivantă pentru pitica mea, și-a amintit că și ea are ceva leuț care poate o va ajuta să adoarmă fără prea multe bzzz- bzzz-bzzz. Magnus este un băiețel care nu poate să doarmă pentru că îi este frică de un tâlhar care vrea să-i fure sabia în timpul nopții. Dar atunci când primește în dar un leuț de la buni, nici un vis urât nu-l mai poate speria. Alături de leul nopții, Magnus devine cel mai curajos băiat care nu se mai teme de nimic, nimic. Când ai un leu drept prieten, nu poţi fi altfel decât neînfricat!

O carte foarte drăguță, pe care o recomandăm fiecărui mic cititor, care ne învață cum să tratăm fricile copiilor și să trezim dorința de poveste. Și cum a fost cartea de înainte de somn, vă urăm cu mic cu mare somn dulcic… și vise catifelate!

Magnus si leul noptii

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s