Citindu-le pe Eleni Livanios și Susanne Lütje! Cartea „Cel mai iubit tătic din lume! „

Eleni Livanios, născut 1975 la Graz, scrie și ilustrează pentru diverse edituri germane de carte pentru copii. A studiat istoria artei și apoi și-a îndeplinit visul, pentru că, de copil, îi plăcea să deseneze și să povestească despre tot. Îi place să danseze tango, să călărească cai islandezi și adoră pajiștile vaste, insulele grecești și marea. Eleni Livanios locuiește în Graz cu cei doi copii ai săi.

Susanne Lütje, născută în 1970, a studiat istoria, studiile germane și americane la Hamburg. În timpul studiilor, a făcut cercetări pentru talk-show-ul NDR, a renovat apartamente, a tradus interviuri în engleză pentru radio, a lucrat ca corector și a asistat la Kiel Schauspielhaus și la film. Între timp, locuiește cu familia, două pisici și un câine destul de departe nordul Germaniei și scrie cărți pentru copii, scenarii și piese de teatru.

Astăzi voi vorbi despre o lucrare la comun ale cele două autoare, mai exact cartea, „Cel mai iubit tătic din lume! „, o adorabilă carte ce ne-a plăcut mult-mult!

Cel mai iubit tatic din lume!

Cel mai iubit tatic din lume!

Cum tati la noi e un fel de „super-erou” cartea a fost o plăcere de descoperit. În versuri plăcute și cu întâmplări drăguțe, lucrarea scoate în evidență figura paternă cum nu am găsit în nici o carte. La fel de frumos și atractiv ilustrată imaginile deslușesc și conturează pe tatăl fiecăruia ocupând locul principal. Deaorece tatăl e cel puternic, cei ce oferă grijă, sprinjin, protecție copilului chiar dacă mami e mereu aproape tatăl își are rolul său aparte în creșterea și educarea micuților. Ei sunt și cei care sar la nevoie și îi protejează de pericole și le dă încurajarea necesară zi de zi.

Tații îndrumă copilul la succese și să ia în piept viața, succesele și insuccesele, îi învață să lupte pentru scopurile lui și pentru ceea ce își dorește. Tații ajung exemple de urmat pentru fetițe și prototipuri de copiat pentru băieți în viitoarele acțiuni, astfel cartea ne-a fost o alinare, aș zice o mângâiere paternă. Această carte oferă copilului posibilitatea de a descoperi ce poate face alături de tatăl său. Textul, compus din versuri și propoziții simple și scurte, arată figura paternă și influența pe care o are aceasta în viața micuțului sau a micuței. Noi o recomandăm cu drag, astăzi ne-am creat activități cu tati, iar el ne-a mulțumit prin cele mai puternice îmbrățișări.

Dragii mei, aflați și voi
Cum se joacă cei mici
Cu cei mai îngrăgiți tătici…

El viaje con los libros se inicia en la infancia y no se acaba nunca (ilustración de Gladys Jose-Fabii)

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s