Citindu-le pe Amy Sparkes și Jane Massey. Cartea „Steaua de noapte bună”!

Amy Sparkes este o povestitoare talentată și o autoare a premiului amuzant Roald Dahl nominalizat cu cartea „Nu intrați în zoo de monștri”. Locuiește în Devon alături de soțul ei și cei cinci copii mici. Amy îi place să aibă aventuri și să scrie povești despre alte persoane care au aventuri. Este o pasionată susținătoare a organizațiilor de caritate pentru copii și 5% din drepturile de autor din cărțile sale sunt donate diferitelor organizații de caritate pentru copii.

Jane Massey este o ilustratoare de carte pentru copii care a creat personaje tinere adorabile pentru editorii din întreaga lume. Este ilustratoarea cărților Zece degetele mici, două picioare mici, Baby Boo, I Love You, Eat, Sleep Poop și multe altele. Locuiește pe coasta de sud a Angliei. Vizitați-o online la janemassey.co.uk.

Cărțulia noastră de pe noptieră în seara aceasta a fost „Steaua de noapte bună”, o lucrare la comun de cele două autoare.

Steaua de noapte buna

Steaua de noapte buna

O avem ca eroină principală pe Eliza, o copilă dulce dulce căreia îi este frică de întuneric, probabil ca mulți alți copii, eu tot am în casă unul care îmi tot strigă… mami o umbră, mami e prea întunecat, mami nu mai vreau să număr oițele, mami mami mami… vreau să dorm cu cineva. Și chiar nu adorm.

Însă în una din seri micuței noastre Eiza i se întâmplă ceva cu adevărat magic…. Eliza, speriată de umbrele din cauza ei, din cauza cărora nu putea dormi, merge la fereastră și-și pune o dorință… oare despre ce e dorința ei, cum credeți?!

“— Mi-aș dori să nu-mi mai fie frică de întuneric, a șoptit ea.”….

”Într-o noapte fermecată, când cerul era acoperit de stele, unei fetițe pe nume Eliza i s-a întâmplat ceva cu adevărat uimitor.”

Din cer cade o stea, fetiţa descoperă că nopţile pot fi cu adevărat magnifice dacă ai pe cineva alături, fie și o stea călăuzitoare. De aici, micuța Eliza are parte de o mare aventură alături de steluța sa. Simte gustul prieteniei cu ea. Vede noaptea și întunericul cu alți ochi… iar la final, când steaua obosește și nu mai are putere să urce înapoi pe cer, este rândul Elizei să o ajute, așa în felul ei de copil drăguț și cu inima mare.

O poveste mega-simpatică, ce ajută copiii să își depășească teama de întuneric și de a dormi singuri. O carte cu ilustrații atrăgătoare ce te relaxează instantaneu, totul e viu colorat, și într-o paletă ce îți răpesc atenția și te transpun în poveste. Totul fiind combinat cu un text simplu dar plin de învățăminte, totul pe înțelesul celor mici. Noi recomandăm cărțulia cu mare căldură pentru micii exploratori din întreaga lume…

Steaua de noapte buna

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s