Citindu-l pe David Mckee. Cartea „Elmer și ursulețul pierdut”!

David John McKee (n. 2 ianuarie 1935) este un scriitor și ilustrator britanic, în principal al cărților și animațiilor pentru copii. Pentru contribuția sa ca ilustrator pentru copii, a fost nominalizat în Marea Britanie la bienala, premiul internațional Hans Christian Andersen. McKee a produs câteva personaje care s-au dezvoltat în serii de cărți, inclusiv Elmer Patchwork Elephant. Elmer este acum publicat în mai mult de 20 de limbi și a creat o serie de mărfuri, inclusiv jucării moi, de la London Emblem și alte companii din întreaga lume. Una dintre cele mai vechi cărți ale sale, Six Men (1972, 2011), învață cum se poate dezvolta un război. El a ilustrat, de asemenea, cărți ale altor autori, inclusiv unele dintre cele mai recente cărți ale lui Paddington Bear.

Cea descoperită de noi în seara aceasta este „Elmer și ursulețul pierdut”, am aflat pe lângă povestea propriu zisă din carte și apariția și nașterea lui Elmer; „Elmer a fost publicat pentru prima dată de Dobson Books în 1968 și reeditat cu ilustrații retrase într-o versiune ușor scurtată de Andersen Press în 1989. A fost inspirat de mascota zoologiei din Bordeaux (care s-a închis în 1974) în Franța. Cărțile sunt publicate în Marea Britanie de Andersen Press și au fost publicate în Statele Unite de către Harper Collins inițial, Andersen Press USA publică acum în America. Treizeci și nouă de titluri de carte au fost create din 1989, iar seria a vândut peste opt milioane de exemplare în cincizeci de limbi din întreaga lume. Satoshi Kitamura a efectuat traducerea japoneză.”

Elmer si ursuletul pierdut - David Mckee - eMAG.ro

Povestea din această seară ne-a bucurat printr-o poveste simpatică unde am găsit prietenie, curaj, familie și ajutor. Mai exact, când Puiul-de-elefant își pierde ursuleţul de pluș, Elmer îi vine în ajutor cu dragă inimă. Acesta parcurge un drum lung pe la unii pe la alții în căutarea mascotei preferate pentru ca micul elefănțel să poată adormi.

„Se făcuse deja noapte și cerul era plin de stele, când Elmer, elefantul multicolor, a auzit că plânge cineva. Era Puiul-de-elefant.

-Nu poate să doarmă fără ursulețul de pluș, spuse mama Puiului-de-elefant. L-am luat cu noi când am ieșit la picnic și cred că l-am pierdut pe undeva.”

O cărțulie drăguță, unde cei mici au de învățat cele mai importante câteva lucruri, iar unul dintre ele e ajutorul necondiționat, cel făcut din inimă. Noi recomandăm cartea cu drag, am primit o adevărată plăcere literară alături de copii, chiar dacă cel mare e de nouă ani, oricum a ascultat povestea, ba chiar a completat cu păreri proprii asupra lecturii, i-a explicat în termenii lui de copil sau frate mai mare cum îi place lui să sublinieze, surorii mai mici importanța moralei cărții! Mie ca părinte mi s-a părut genială intervenția lui, iar mândria a crescut la cote mari.

Noi cu mic cu mare vă îndemnăm să o citiți, pe lângă forma fizică a cărții, mai nou am găsit un portal, unde putem asculta cartea audio, vedeți- Aici!

Elmer și ursulețul pierdut - David McKee

Critici literare: 

  • „Cartea se numără, pe bună dreptate, printre preferatele micuţilor cu vârste între 2 și 5 ani.” The Sunday Times

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s