Retrospectiva unei zile…

Se pierde în zarea densă ziua, iscoditoarea lumină, ea se estompează iar în față ni se croiește drumul spre lumea viselor. Cerul își așază în grabă norii învolburați, iar întunecimea își cere drepturile. Păsările fugare își ciripesc concertul într-o adormire gălăgioasă, iar străzile nu mai sunt cutreierate de suflete pustii. Totul e rătăcitor. Iar a mai trecut o zi. Cu ea a purtat bucuria trezirii și descoperirii, prin ea m-am curățat într-o prospețime vualată, precum un ecou al vocilor răsunând din toate notele zilelor trecute prin porii unor suflete răzlețe, foșnite de tot frunzișul copacilor cu amintiri, zguduite de mersul vieții și inspirate prin parfumul florilor de tei. A mai trecut o zi, iar o dată cu ea, mi-am îmbrăcat sufletul în cele mai frumoase haine spirituale, cu blândețe și seninătate, cu învelișul unui sentimentalism și voiciune, sincronizat cu o rază a iubirii, toată compoziția unui desen pe care existența mi la contopit într-o alcătuire de nuanțe pline de frumos, de expresivitate, de strălucire a stilului unei zile prin viață, și a unei vieți în plină ascensiune.

Și dincolo de provocarea zilei, a vieții, a clipelor trăite drumul mi-e așa cum mi-l bătătoresc, merg adesea cu papucii prăfuiți de cărările zilelor și îmi croiesc o cale, o înaintare de care mă mândresc și la care tind, mereu iau avânturi și mă alin cu încurajări, iar o dată intrată pe cărarea grădinii vieții învelișurile îmi provoacă respirații mute. Și zâmbet. Fericirea mi se citește pe chip iar intesitatea acestei clipe, este pe repede înainte, ca pentru prima dată!

Of ziua, scriu și se stinge tot mai mult. Acum printre ramurile de pin văd dor mici șuvițe de albastru boem. Însă cu sufletul eu ating cerul iubirii, pentru că știu, aici ești tu, iar mai plăcut final de zi nici că se putea mai divin. Te cuprind cu patimă și mă gândesc că am tot și mai mult de atât, te știu din miile de petale de soare și nemurire atunci când ziua își face simțită prezența, te cunosc dincolo de limitele vocilor și cuvintelor, dincolo de provocările aleilor care îmi îndreaptă pașii spre tine și dincolo de rațiune. Ziua se încheie…. dar nu și noaptea… ea e pentru șoapte și pentru așteptări, ea e în numele iubirii și ale noilor începuturi! Ea e pentru a-mi lustrui muzicalitatea prin cuvinte și în a scrie. Ea e binecuvântare. Cea care îmi dă bucuria întâlnirii zilei cu amurgul, a luminii cu umbrele fugare, dar și a dragostei noastre, peste timpuri, întru eternitate!

good night estetik quotes #good #night #estetik #quotes #goodnight - good night estetik quotes _ good night estetik quotes indonesia _ good night estetik kamar quotes

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s