Citindu-l pe Louis Sachar. Cartea „Povești piezișe de la Școala-n dungă”!

Louis Sachar (născut la 20 martie 1954) este un autor american de young-adult, mystery-comedy. Este cel mai cunoscut pentru serialul Wayside School și pentru romanul Găurile (Holes). Romanul a câștigat premiul național al cărții pentru tineri din Statele Unite ale Americii din 1998 și Medalia Newbery din 1999 pentru „cea mai distinsă contribuție la literatura americană pentru copii”. În 2013, a fost ocupată pe locul șase dintre toate romanele pentru copii, într-un sondaj publicat de School Library Journal.

Cât de curând și noi am descoperit opera autorului, începând cu cartea „Povești piezișe de la Școala-n dungă”, o carte mega-mega simpatică, piticul meu fiind îndrăgostit de ea. Pe lângă faptul amuzamentului din carte aceasta e plină de întorsături de-a dreptul ghidușe, pe care copii mei le-au apreciat enorm deoarece i-a animat și le-a făcut gust de noi descoperiri literare!

2D49D20D-67E6-432A-9D95-305DB1F23213.jpeg

Școala-n dungă nu e o școală obișnuită. Nu e cea știută de noi, cu învățători obișnuiți și cu obiecte stricte. Aici copii sunt transformați în mere, șoricei sau arată care mai de care! Iar în loc să aibă un etaj sau două, maxim trei hai bine, școala din carte are tocmai treizeci cu câte o clasă pe fiecare nivel. Demențial aș zice… copii adoră școala lor, pe ei nu-i deranjează. Le place să aibă o școală piezișă. Au un teren de joacă neînchipuit de mare… și cu activități care mai de care. Însă ce ne-a plăcut cel mai mult, e povestea fiecărui copil în parte, implicarea lui, și unicitatea sa, păr verde urechi mari, fără dinți în față, care mai ghiduș… Bebe face trei sute șaptezeci și opt de desene pe oră, iar toți colegii râd la glumele pe care Rondi nu le spune.

Vom afla și de năzdrăvanii profesori, cum ar fi doamna Gorf, cea care poate să-i transforme pe elevi în mere și nimeni nu știe, apoi pe doamna Zarves, profesoara de negăsit de la etajul nouăsprezece, pentru că de fapt etajul nouăsprezece nu există! Mda, stranietăți bizare.

Iar totul nu se termină aici…. vom descoperi un șobolan mort și împuțit ascuns sub multe pelerine de ploaie care se dă drept elev; o fată care își dorea să ia mingea verde sau roșie, dar ajunge mereu ultima afară și primește doar mingea galbenă care nu sare deloc, amuzamente atunci când o fetiță încurcă zilele și vine în weekend la școală, pozne ditractive și mistice care ne-au ghidat o lectură plină de frumos și fantastic! O cărțulie pe care o recomandăm cu drag copiilor de oriunde, școlarilor și nu numai, sunt povestioare care vă vor atrage cu siguranță!

bonnet a pompon - DecoPeques

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s