Citindu-l pe Satoshi Kitamura. Cartea „Minunata pălărie a lui Millie”!

Satoshi Kitamura (き た む ら さ と し, Kitamura Satoshi, născut în 1956) este un autor și ilustrator de carte de fotografie japoneză pentru copii. În 1983, a primit premiul Mother Goose pentru cel mai emoționant nou venit al ilustrației britanice pentru Angry Arthur (scris de Hiawyn Oram). S-a mutat din Japonia la Londra înainte de a reveni la Tokyo în 2008.

Autorul spune că, când era mic, a citit benzi desenate și recunoaște că acestea au avut o influență mare asupra stilului său. El se referă la Kamishibai ca o influență timpurie, precum și la povestea lui Heinrich Schliemann spusă de un profesor de școală primară. Lucrarea sa este cunoscută pentru perspective extraordinare, acuarele strălucitoare, atenția pentru detalii și personaje unice și pentru includerea în mod regulat a animalelor sau a personajelor de animale, cel mai frecvent pisicile. Boots the pisica este un personaj recurent de Satoshi Kitamura, prezentat în două cărți de bord și The Comic Adventures of Boots, o carte de imagini al cărei stil amintește de romanele grafice și de benzi desenate.

Noi astăzi am descoperit cartea „Minunata pălărie a lui Millie”, o poveste încântătoare despre o fetiță garofiță cu o pălărioară magică.

30707966_10156181739414876_2574094541829177344_n

O avem ca eroină principală pe Millie, o copilă simpatică care adoră pur și simplu pălăriile, iar când întâmplător într-o zi trece pe lângă un magazin și vede din vitrina sa câteva modele unice, aceasta nu se poate abține și intră să probeze. Cum însă nu are bani să-și cumpere una, întrinstându-se pe loc, inventivul vânzător vine cu o soluţie fulger pentru ea: nu trebuie decât să și-o imagineze… așa cum o dorește ea.

30652932_10156181739274876_2054230149838143488_n

Pălăria fetiței e cu totul și cu totul magică, e specială, iar fetița o vede într-un fel deosebit, ea poate lua orice formă sau mărime și poate avea orice culoare își dorește Millie. Iar cum fetița își dorea una cu multe pene, pălăria devine o pălărie păunIncredibilașa-i? Ei bine,  știți  e posibil. Totul cu puțină imaginație… Creativitatea fetiței zburdă și se zbenguie, cochetează cu diferite modele, și-și formează unice forme pentru misterioasa apariție de pe capul acesteia.

„Și-a dorit o pălărie cu pene, așa cum era pălăria din vitrină.

Și a „obținut” una cu și mai multe pene….:)

Ilustrațiile sunt pur și simplu minunate și viu colorate, o plăcere pentru copii de toate vârstele. Recomand cartea cu toată înclinația mea de mămică și cititoare de cursă lungă, pe lângă faptul că e drăguțp și cu o inflență pozitivă, cartea subliniază niște aspecte benefice copiilor, iar eu salut cu drag aceste apariții literare. Vă îndemnăm la lectură…

Critici literare:

  • „O minunată poveste de viaţă!” – The Bookseller
  • „O carte superbă, care incită imaginaţia.” – Independent on Sunday

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s