Citind-o pe Florence White Williams. Cartea „Găinușa Roșie”!

Florence White Williams (1895–1953) a lucrat în primul rând ca artist și ilustrator a cărui lucrare a inclus ediții ilustrate ale Miciului găină roșie și Povestea Micului Sambo Negru. Născută în Putney, Vermont, a participat la Academia de Arte Plastice din Chicago, acum cunoscută drept Școala Institutului de Artă din Chicago. Williams a ilustrat poveștile clasice ale copiilor, precum și reviste precum Child Life, Christian Science Monitor, Little Folks și Revista Sf. Nicolae. Lucrările ei de artă au fost expuse la Detroit Institute of Art, Corcoran Gallery din Washington, DC, și Milwaukee Art Institute.  Williams a câștigat 8 premii pentru arta ei: South Side Art League, Chicago; Locul întâi, Liga Studenților de Artă din Chicago, 1924; Premiul, Chicago Galleries Association, 1927; Premiul Hall, 1927; Medalia de argint, All-Illinois Society of Fine Arts 1932; Premiul al treilea, Concursul de cărți de felicitare din linia Boston (MA); Federația cluburilor de femei din Illinois; Comisia de la Liga pentru Încurajarea Artei Locale, Chicago.

Noi astăzi ne-am desătat simțurile literare cu cartea „Găinușa Roșie”, o poveste cu morală simplă prin care copiii înțeleg ce înseamnă hărnicia, ingeniozitatea și încrederea în forțele proprii, și cel mai important, despre cum să se poarte cu cei din jur.

Gainusa rosie - Florence White Williams

Gainusa rosie - Florence White Williams

Gainusa rosie - Florence White Williams

„A fost odată o Găinușă Roșie care își petrecere aproape tot timpul plimbându-se tacticoasă prin ogradă și scormonind peste tot după viermișori. Îi plăceau tare mult viermișorii dolofani și gustoși, pe care îi considera esențiali pentru dezvoltarea armonioasă a puișorilor ei. Imediat ce găsea un astfel de viermișor, își chema puișorii:
— Cot-cot-cot!
Când se strângeau în jurul ei, le împărțea bucatele gustoase din prada ei. Tare ocupată mai era!”

Găinușa roșcovană încearcă să ajute, să fie utilă dar și să ceară la rândul ei ajutor. Însă nu-l primește. Cu sau fără intervenția animăluțelor de lângă ea aceasta își face treaba negreșit, și o face bine. Însă simte că uneori chiar nu-i reușește și încearcă să-și motiveze prietenii să îi fie alături. Însă se ciocnește cu un „nu” răutăcios și indiferent….

Cartea ne-a încântat de-a dreptul, cu ilustrații frumos demonstrative cât și cuvinte cu o morală sugestivă. Noi recomandăm cu toată inima lecturarea acestei povești a unei găinușe roșii.

Reading to your goat

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s